„Връщането ми в КЕВР беше неочаквано за мен и се

...
„Връщането ми в КЕВР беше неочаквано за мен и се
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР: Цената на тока без промяна до юни догодина, парното може да скочи през януари

„ Връщането ми в КЕВР беше ненадейно за мен и се дължи на незадоволителната юридическа подготвеност на екипа на ръководещите, които позволиха груба неточност. При висяща процедура за избор на ръководител те трансформираха закона за енергетиката”.

Това съобщи ръководителят на КЕВР Иван Иванов по Българска национална телевизия, който бе върнат на поста след решение на Конституционния съд, че изборът на Станислав Тодоров е противозаконен.

Иванов уточни, че цената на топлоенергията за юли остава непроменена.

„ Ако има трагична смяна в цената на газа, е допустимо да се стигне до ново решение за актуализиране на цените на 1 януари”.

Цената на тока за бита ще резервира ниско равнище, покачването е с 3, 4 % приблизително за страната.

„ Това е годно до 30 юни следващата година. Топлинната сила обаче зависи от тази на газа и по тази причина е повече повишаването. Хората да са спокойни за цените на електрическата енергия. Страната ни е експортьор. За бизнеса обаче цената на борсата има рекордни равнища - 912 лева, за него работи правилото на компенсация”, посочи ръководителят на КЕВР.

„ Булгаргаз” е закупил още веднъж съветски газ, само че след медиатор и ни го препродава с 20 евро по-висока цена, това може да се потвърди с документ, акцентира Иванов.

В КЕВР още не са получени документи за поръчаните 7 карго кораба с полутечен газ от държавното управление на Кирил Петков, посочи той

„ Договорките е по-леката страна на доставките, тъй като количества в региона н
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР