Враждуващите страни в Судан се съгласиха да удължат с 5

...
Враждуващите страни в Судан се съгласиха да удължат с 5
Коментари Харесай

Удължават примирието в Судан с 5 дни

Враждуващите страни в Судан се съгласиха да удължат с 5 дни примирието , откакто двама основни интернационалните медиатори показаха неспокойствие от непрекъснатите му нарушавания, оповестява " Ал Джазира ".

Решението беше оповестено в взаимно изказване късно в понеделник от Саудитска Арабия и Съединените щати.

" Удължаването ще обезпечи време за спомагателна филантропична помощ, възобновяване на съществени услуги и разискване на евентуално по-дългосрочно удължение ", се споделя в изказването.
 Повече от 1,3 млн. разселени в Судан поради войната
Повече от 1,3 млн. разселени в Судан поради войната

Конфликтът е умъртвил над 860 цивилни

Развитието пристигна, когато и двете страни бяха под напън да удължат нестабилното преустановяване на огъня, което трябваше да завърши в понеделник.

В взаимно изказване в неделя Съединените щати и Саудитска Арабия - основни интернационалните медиатори - показаха неспокойствие от непрекъснатите нарушавания от армията на Судан и RSF.

Судан изпадна в безпорядък, откакто в средата на април избухнаха борби сред военните, водени от военачалник Абдел Фатах ал Бурхан, и водача на RSF военачалник Мохамед Хамдан Дагало.
 Горещо помирение в Судан
Горещо помирение в Судан

Насилието не стопира

Боевете са умъртвили минимум 866 цивилни, а хиляди други са ранени, съгласно Суданския лекарски профсъюз, който наблюдава цивилните жертви. Реалният им брой евентуално е по-висок.

Конфликтът трансформира столицата и други градски региони в полесражение, което принуди близо 1,4 милиона души да изоставен домовете си в по-безопасни региони в Судан или да преминат в прилежащи страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР