>Връх Шилото се намира на километър западно от най-големия бургаски

...
>Връх Шилото се намира на километър западно от най-големия бургаски
Коментари Харесай

Ще бъде ли облагороден районът около връх Шилото?

>
Връх Шилото се намира на километър западно от най-големия бургаски комплекс " Меден рудник “. Това е най-високата кота на града.

" Там е ситуиран внушителният, 15-метров " Кръст “ на Руси Стоянов. Монументът се вижда от разнообразни точки на града през светлата и тъмната част на денонощието. Освен градски знак той е и един от знаковите детайли от бургаската социална среда. Връх Шилото е желана дестинация за феновете на рискови спортове – планинско колоездене, парапланеризъм “, написа Живкова.

Тя прецизира, че поради настъпването на топлите месеци от годината би било потребно за жителите и гостите на Бургас да бъде помислено за по-удобен достъп до върха, както и за разчистване и облагородяване на нечистата с боклуци околност.

Би могло да се намерения по какъв начин да бъдат увлечени бургазлии да съхраняват чистотата в този регион, като местността се включи в акцията " Да почистим България дружно “.

" Районът е подобаващ за спорт и отдих, в непосредствена непосредственост до застроената част на града. Монументът " Кръст “ е произведение на изкуството, до което би трябвало да има обезпечен елементарен достъп за всички, които желаят да го видят от близко “, споделя общинският консултант.

Припомняме, че през 2016 година, по самодейност на Калояна Живкова и Пеньо Мечков, беше възобновено осветлението на монумента, което дава опция да се вижда и вечер.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР