ВрачанскиятБалкан е домакин на емблематичния фестивал, където между 21 и

...
ВрачанскиятБалкан е домакин на емблематичния фестивал, където между 21 и
Коментари Харесай

Vola Open Air Festival - където електронната музика се слива с красотата на природата

ВрачанскиятБалкан е хазаин на емблематичния фестивал, където сред 21 и 23 юлибългарски, европейски и задокеански ъндърграунд величия на drum’n’bass, соул, фънк, хип хоп и доста други жанрове се редуват, с цел да вдигнат настроението ти най-малко на върха.

На 1058 м. надморска височина, сцените на фестивалаVola Open Mind придават нови небеса на некомерсиални създатели от страната и чужбина, тъй като музиката няма граници и Vola Open Air е доказателство за това.

Български, европейски и задокеански ъндърграунд величия на drum’n’bass, соул, фънк, хип хоп и доста други жанрове се редуват, с цел да вдигнат настроението ти най-малко на върха.

Освен музика ще има и вкусно ядене и качествената бира, а дните са отдадени на подобаващ релакс, графити работилницата или на наложителното базарче за ръчно направени хубости.

" Йога, разтривки, цирково изкуство, филми и всичко това измежду красивите гори и поляни на Политическа партия Врачански Балкан, където виждаш за какво е значимо да мислиш зелено и действаш отговорно в името на природата ", това са упоритостите на уредниците.

Месецът е юли, върхът е Околчица, за два дни можете да се отдадете на заслужена отмора. Споредглавниявиновник за съществуването на фестивала, Цветослав Йонов – Цеко, концепцията е още от далечната 2008 година, когато той дружно с останалите уредници са взели решение, че мястото е уместно за фестивал.

" Заедно с моя брат Емил, организирахме първото му издание. Основната цел е да се развива културата в района, да притегля туристи и да въодушевява своите посетители. Миналата година поставихме и началото на градския фестивал Open Vratsa ".

Многобройни са предизвикателстватапо организацията на такова мероприятие, преди всичко е финансирането -фестивал от подобен вид се провежда много мъчно. Необходим е безрезервен екип и не малко финансов запас. Като прибавим към това и некомерсиалната му устременост и отдалечеността от града, провокациите стават много, споделят уредниците. " На процедура го построяваме на гола поляна без вода, електричество и всички останали съставни елементи.А когато фестивалното градче е към този момент готово, има всичко належащо за едно висшо прекарване.



Фестивалът се организира в Природен парк „ Врачански балкан “, който се разпростира величествено в Северозападна България. Идеята на уредниците е той да способства и да създадедобавена стойност от друго естество. Създава имидж, вдъхва кураж на младите посетители и най -вечедоказва, че и в най-бедния район на Европа е допустимо да се случва първокласен фестивална Европейско равнище.

Артистите се сортират главно от нашите артистични консултанти Ангел Мишев и Васил Иванов, и двамата са меломани и с необятна музикална просвета.Тази година ще има две фестивални подиуми с доста качествена музика.

Арт сцена, арт базар, зелени поляни, усмихнати лица и доста развлечение. Част от специалнитегости саDJ Q, LEFTO EARLY BIRD, DJ MARKY ft. STAMINA MC, Cavexperience, Leena, Yana & Kamen, Niandraz, SODEVи доста други.

И още - фестивалътсе реализира с поддръжката на Национален фонд „ Култура “/ National Culture Fund, Bulgaria Обществен дарителски фонд за Враца America for Bulgaria

Предвидено е да запазите своето място за фестивалния превоз от Враца до Вола. А за останалите участници от страната, апелът е: Ела с трен и понижи своя въглероден отпечатък!

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР