Врачанският окръжен съд днес постанови осъдителна присъда за подсъдимата Г.

...
Врачанският окръжен съд днес постанови осъдителна присъда за подсъдимата Г.
Коментари Харесай

Условна присъда за жената, която блъсна и уби Станимир Точев край Бяла Слатина

Врачанският областен съд през днешния ден постанови неоправдателна присъда за подсъдимата Г. Г. Тя бе приета за отговорна в това, че на 07.12.2021 год., към 17.50 часа, при ръководство на лек автомобил " Киа " по път II-13 в посока Бяла Слатина - Борован, в землището на Бяла Слатина, е нарушила Закона за придвижване по пътищата, движейки се със скорост от 77 км/ч, несъобразена с атмосферните условия, положението на пътя и с съответните условия на видимост, с цел да бъде в положение да спре пред всяко предвидимо затруднение и по несъобразителност е предизвикала гибелта на пешеходеца С. Т. (на 58 г.), непозволено движещ се пред нея по средата на пътното платно, като след действието е направила всичко зависещо от нея за оказване помощ на потърпевшия.     





Съдебното произвеждане мина по реда на съкратеното правосъдно разследване при изискванията на член 371 т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, като подсъдимата даде единодушие да не се организира разпит на всички очевидци и да не се изслушват всички експертизи от досъдебната фаза. При този ред на разглеждане на делото, съдът дефинира наказването за Г. Г. да бъде 1 година „ отнемане от независимост “, като отсрочва осъществяването му за период от 3 години. Съдът лишава подсъдимата и от правото да ръководи МПС за период от 1 година, считано от влизане на присъдата в действие. Присъдата бе постановена при превес на смекчаващи виновността условия.
Мотивите на съда ще бъдат направени в законоустановения период.
Присъдата на Врачанския областен съд не е дефинитивна и може да се апелира и стачкува в 15-дневен период пред Софийския апелативен съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР