Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка

...
Врачанският окръжен съд днес постанови да бъде взета най-тежката мярка
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца остави в ареста петима за участие в организирана престъпна група, създадена за разпространение на наркотици

Врачанският областен съд през днешния ден постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на петима обвинени – Д. Д., А. Й., Т. Т., К. И. и Ж. И. Те са привлечени в качеството на обвинени от Окръжна прокуратура – Враца за това, че в интервала от 2020 година до 25.01.2024 година в гр. Враца и в други обитаеми места от врачанска област е била проведена и ръководена незаконна група, основана за разпространяване на наркотични субстанции, и те в разнообразни функции са съпричастни към тази незаконна активност.

В Окръжен съд - Враца през днешния ден бяха формирани две частни наказателни каузи, след импортирани от Окръжна прокуратура – Враца две претенции за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ – с едното искане по отношение на обвинените Д. Д. и А. Й., а с другото по отношение на Т. Т., К. И. и Ж. И.

След като взе поради материалите, събрани в досъдебното произвеждане, прегледа доводите, залегнали в настояването на прокуратурата и изслуша причините на страните, съдът постанови и по отношение на петимата обвинени да бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила „ задържане под стража “, защото са налице всички, изискуеми от закона, предпоставки за това.

Определенията на съда подлежат на неотложно осъществяване с привеждане на обвинените в следствения арест към Затвора - Враца.

Определенията на Окръжен съд – Враца може да се апелират и стачкуват в тридневен период пред Апелативен съд – София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР