Врачанският окръжен съд днес осъди на 20 години лишаване от

...
Врачанският окръжен съд днес осъди на 20 години лишаване от
Коментари Харесай

Окръжен съд – Враца постанови присъда от 20 години „лишаване от свобода“ на мъж, извършил грабеж

Врачанският областен съд през днешния ден осъди на 20 години „ отнемане от независимост “ подсъдимия Г. Б., като наказването ще би трябвало да се изтърпи при първичен „ непоколебим режим “.

Той бе приет за отговорен в това, че на 8 юни 2022 година във врачанското село Търнак, в частен дом, при изискванията на рисков рецидив, е лишил 4000 лева от владението на С. Д. от същото село с желанието незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ, изразяваща се в нанасяне на удари с ръце и твърди предмети по главата, тялото и крайниците на потърпевшия, с което му е породена сложна междинна телесна щета, в резултат на която на 8 юли с. година е последвала гибелта на С. Д.

Делото мина в едно съвещание, като по искане на подсъдимия и неговата отбрана то се организира по реда на съкратеното правосъдно разследване – глава 27, член 371 т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Г. Б. призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства за тях. При този ред на разглеждане на делото, законът задължава съда да понижи наложеното наказване с една трета. Определеното наказване от съда на подсъдимия Г. Б. за осъщественото закононарушение е „ пожизнен затвор “, което след редукцията става „ отнемане от независимост “ за период от 20 години. Тази присъда той ще би трябвало да изтърпи при първичен „ непоколебим режим “. Мотивите към присъдата ще бъдат направени в законоустановения период.

Присъдата на Окръжен съд – Враца не е дефинитивна, а може да бъде обжалвана и протестирана в 15-дневен период пред Апелативен съд – София.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР