Войници от полк Азов, защитаващ Мариупол, показаха фрагменти от 300

...
Войници от полк Азов, защитаващ Мариупол, показаха фрагменти от 300
Коментари Харесай

Бойците от Азов показаха какво хвърлят руснаците срещу цивилното население

Войници от полк " Азов ", защитаващ Мариупол, демонстрираха фрагменти от 300 мм ракети от реактивната система за залпов изстрел " Смерч ", написа gazeta.ua.

" Руснаците непрестанно обстрелват цивилното население на града и цяла Украйна дружно с тях ", се споделя в известие на полка.

„ Те имат разнообразни правила на деяние, в това число касетния принцип с хиляди ударни детайли, които водят до голям брой жертви на огромно разстояние “, споделят бойците.

" Използването на тези муниции в жилищни региони предизвиква колосални опустошения и многочислени жертви и е военно закононарушение. Русия за следващ път удостовери, че е терористична страна ", прибавят военните.

Организация на обединените нации към този момент получи доказателства, че Русия е употребила касетъчни муниции във Вугледар и Харков. Този тип оръжие е неразрешено още от 2008 година

Касетъчните муниции са въздушни бомби и артилерийски снаряди, състоящи се от пропелентен заряд и стотици избухливи дребни суббоеприпаси. Те се разпръскват на огромна повърхност, само че не всички експлодират при удар с повърхността. Често те остават в бойно положение в продължение на доста години и по този метод съставляват опасност за цивилните, написа още изданието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР