Войници от 93-та механизирана бригада на Украинската армия заловиха двама

...
Войници от 93-та механизирана бригада на Украинската армия заловиха двама
Коментари Харесай

Русия контролира част от Херсонска област, украинците плениха руски войници

Войници от 93-та механизирана бригада на Украинската войска заловиха двама съветски бойци от отделение 91701 на Ямполския мотострелков полк - Залужни, съобщи Censor.NET

Това заяви във Facebook главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. Руските войски са поели контрола над част от Херсонска област. Те изцяло управляват Геническ, съобщи gazeta.ua, базирайки се на пресслужбата на Херсонската регионална държавна администрация.

„ В Окръг Геническ всички държавни структури са попаднали под контрола на нашествениците. Бойна техника е ситуирана в самия град Геническ, наоколо до контролно-пропускателни пунктове с съветски войски. Те ревизират заминаващите за принадлежност към въоръжените сили на Украйна. Няма пукотевица или дейни военни дейности.

В Район Скадовски колона с военна техника е ситуирана в региона на Широкое и не се движи. В град Скадовск няма войски, като пукотевица и дейни бойни дейности. В Район Бериславски огромна колона от бронирани машини е прекосила Каховската водноелектрическа централа и се е насочила към Велика Александровка. Стрелба и дейни бойни дейности липсват.

Няма точна информация по отношение на престоя на техниката в Берислав. В Област Каховка е завладяна Каховската водноелектрическа централа и прелезите през Северно-Кримския канал. Стрелба и дейни бойни дейности липсват. Алешки в Херсонска област е под контрола на съветските войски. Военните уреди на украинската войска са унищожени от съветски самолети. Преходът през Днепър е под контрола на руснаците “, оповестиха от Областната държавна администрация. Херсонските лекари оповестиха за 13 умряли. От тях две деца и девет военнослужещи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР