Войните на Красимир Балъков Красимир Балъков е новият селекционер на

...
Войните на Красимир Балъков Красимир Балъков е новият селекционер на
Коментари Харесай

Балъков национален селекционер от днес

Войните на Красимир Балъков

Красимир Балъков е новият селекционер на националния тим на България по футбол. Настоящият треньор на Етър през днешния ден следобяд се видя с президента на БФС Борислав Михайлов, а след диалога двамата си стиснаха ръцете въз основата в Бояна. Бившата десетка на " лъвовете " ще бъде показан публично на следващия ден на 14 май към 15:30 часа, незабавно след Изпълкома. Той заменя на поста Петър Хубчев, който реши да напусне представителния тим след равенствата 1:1 с Черна гора и 1:1 с Косово, като се чака да поеме публично Левски след края на сезона. Дебютът на Бала ще бъде на 7 юни в Прага против Чехия, а три дни по-късно ще води за първи път " трикольорите " на стадион " Васил Левски " против Косово.

Лично Борислав Михайлов ще показа Балъков на медиите, откакто Хубчев беше показан от вицепрезидента Йордан Лечков. Бала взима в своя щаб - помощника си в Етър Станислав Генчев, както и треньора на вратарите на " болярите " Калоян Чакъров. Помощникът на Балъков в Черноморец (Бургас), хърватския Хайдук (Сплит) и Кайзерслаутен - Йончо Арсов пък ще бъде дясната ръка на новия селекционер, научи Sportal.bg. Столичанинът работи последно с Илия Груев в Дуисбург.След мачовете с Чехия и Косово обаче ще има промени в щаба на Балъков, защото Генчев и Чакъров се чака да се върнат в Етър, а някогашният състезател наЛудогорец ще бъде новият треньор на първенците от 1991 година. Има разновидности един или двама немски експерти да влязат в екипа на Бала.

Роденият във Велико Търново треньор има 92 мача (4 място във безконечната класация на " лъвовете " ) и 16 гола за България, като бе съществена част от " златния състав " на България през 90-те години на предишния век, с който играе два пъти на Световно състезание и веднъж на Европейско състезание. Той е единственият български халф, който е попадал в Идеалния тим на Мондиал. Това се случва на САЩ`94, когато " лъвовете " печелят бронзовите медали, а с изключение на него и голмайсторът Христо Стоичков е в 11-те най-хубави по терените в Америка.
Търновецът е четвъртият състезател от " златното потомство " след Христо Стоичков, Любослав Пенев и Петър Хубчев, който поема България.

2003-2005 Щутгарт(помощник)
2005 - Плауен (Германия) играещ треньор
2006-2007 Грасхопърс
2007-2008 Санкт Гален
2008-2010 Черноморец (Бургас)
2011-2012 Хайдук (Сплит)
2012 - Кайзерслаутен
2014-2015 Литекс
2018 - Етър
2019 - БЪЛГАРИЯ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР