Войник от полската армия поиска политическо убежище в Беларус. Това

...
Войник от полската армия поиска политическо убежище в Беларус. Това
Коментари Харесай

Полски военнослужещ поиска политическо убежище в Беларус

Войник от полската войска изиска политическо леговище в Беларус. Това се показва на уеб страницата на Държавния граничен комитет на Беларус.

Той е бил спрян през вчерашния ден, 16 декември, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Тушеля на беларуско-полската граница от граничен отряд на Беларус. 
Полша заплаши Беларус с нови наказания
Полша ще предложи на Европейския съюз нови наказания против Беларус, в случай че обстановката по границата сред двете страни се утежни. Това заяви...
Прочети повече
25-годишният мъж е декларирал, че е военнослужещ от 11-ти Мазурски артилерийски полк от 16-та Померанска механизирана дивизия " Крал Казимир ", елементи от която са трансферирани, с цел да подсигуряват отбраната на границата с Беларус по време на изключителното състояние, провокирано от мигрантите.

Той е изискал политическо леговище поради " несъгласието си с политиката на Полша във връзка с миграционната рецесия и практиката на нечовешко отношение към бежанците ", се споделя в прессъобщението на Държавния комитет на Беларус.

През ноември миграционната рецесия на границата сред двете страни се утежни. Няколко хиляди мигранти се разположиха на лагер покрай границата, настоявайки да преминат на път към редица европейски страни, основно Германия. Някои от мигрантите се пробваха да пробият бариерите, само че опитите им бяха осуетени от граничарите. Варшава затвори граничния пункт " Кузница Бялистокская " - " Брузги ". От 1 декември Полша и вкара тримесечна възбрана за престоя на външни лица в зоната, граничеща с Беларус.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР