Войната в Украйна ще увеличи бедността и глада в глобален

...
Войната в Украйна ще увеличи бедността и глада в глобален
Коментари Харесай

Световната банка: Войната в Украйна ще увеличи бедността и глада в глобален мащаб

Войната в Украйна ще усили бедността и глада в световен мащаб, предизвести президентът на Световната банка Дейвид Малпас. На конгрес във Варшава Малпас съобщи, че високите цени на енергоносителите и на храната, които не престават да се усилват след съветската инвазия, ще забавят икономическото възобновяване след пандемията.

Докато развитите стопански системи ще съумеят да се възстановят на предпандемичните си равнища следващата година, то страните с разрастващи се и нововъзникващи стопански системи ще страдат дълго поради споровете по света, предизвести Дейвид Малпас от Световната банка: " Броят на хората, които живеят в спорове райони, се е удвоил от 2007-ма до 2020-та година. Днес един на всеки пет души в Северна Африка и в Близкия Изток живее в подобен район " - съобщи Малпас, като обърна внимание, че поради тази обстановка се усилва броят на хората, които живеят в рискова беднотия.

Бежанските талази ще продължат да бъдат сериозен проблем, а войната в Украйна е добавила 10 милиона души към хората, които са принудени да изоставен домовете си: " Световната банка беше основана през 1944-та година, с цел да помогне на Европа да се възвърне след Втората международна война. Както и тогава, ние ще бъдем подготвени да помогнем на Украйна за възобновяване, когато настъпи време по тази причина ".

Световната банка приготвя нов пакет от един милиард и 500 милиона $, с цел да помогне на Украйна в поддържането на главните обществени системи, добави Малпас във Варшава.

От Женева, където е Централата на международната комерсиална организация, също пристигна тревожното предизвестие, а точно, че световната търговия ще означи растеж от 3, вместо 4,7 % тази година, а проблемите с веригите на доставки ще останат още дълго. Инфлационният напън ще продължи да бъде доста огромен, което ще задълбочи неравенството и бедността, допълват от организацията.

Нов отчет на Международния валутен фонд добави и предизвестието, че доста страни няма да имат нужния запас, с цел да обезпечат финансова поддръжка за преодоляване на тази обстановка.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР