Войната в Украйна ще приключи през 2023 г.Такава прогноза направи

...
Войната в Украйна ще приключи през 2023 г.Такава прогноза направи
Коментари Харесай

Съветникът на Зеленски Михайло Подоляк: Войната в Украйна ще приключи през 2023 г.

Войната в Украйна ще завърши през 2023 година

Такава прогноза направи в особено изявление за Българска национална телевизия Михайло Подоляк, консултант на президента на Украйна Володимир Зеленски.

Според световноизвестния академик проф. Джон Миършаймър войната може да остане замразен спор. И двамата дадоха първите си изявленията за българска медия на 12 и 13 януари. С тях беседва Александър Марков.

Проф. Джон Миършаймър е знаменит академик, учител по интернационалните връзки в Университета в Чикаго, неореалист и създател на лекцията “Защо Украйна е виновност на Запада ”.

Проф. Джон Миършаймър:

Причините за рецесията, която избухна през 2014 година и се трансформира в огромна война на 24 февруари предходната година, бяха напъните на Запада да трансформира Украйна в западна цитадела, ситуирана на границите на Русия. Много е значимо да се разбере, че основно Съединените щати ръководеха този развой, а не европейците. Съединените щати вземаха решенията. Ключов детайл в тактиката на Запада беше разширението на НАТО, Украйна да стане част от НАТО, от Европейски Съюз, както и насърчаването на оранжева гражданска война в Украйна, която да я трансформира в прозападна демократична народна власт. Но същинската цел беше разширението на НАТО. От позиция на Русия това беше изрично недопустимо. Руснаците дадоха ясно да се разбере това през 2008-а и го вършат недвусмислено ясно и все още. Въпреки това Западът (и тук приказваме още веднъж за Съединените щати) не престават да уголемяват НАТО на изток в Украйна, не престават да се пробват да създадат Украйна член на Алианса. Крайният резултат на тази глупава политика беше, че руснаците най-сетне осъзнаха, че би трябвало да сложат завършек на това, а с цел да го създадат, трябваше да нахлуят в Украйна. И те го направиха на 24 февруари предходната година. И ето ни тук в този момент - в ужасна война.

Нито аспирациите към НАТО, нито статутът на Украйна са мотив за войната, а желанието на Русия да унищожи Украйна. Съветникът на президента Володимир Зеленски Михайло Подоляк.

Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски:

 

И през 2014 година, когато Русия за пръв път влезе на нашата територия и окупира Крим и част от Донбас, и при започване на пълномащабното навлизане на 24 февруари 2022 година, Украйна имаше безпристрастен безядрен статут. Това е юридическа формула. Украйна беше неутрална безядрена страна. Това не попречи на Русия да нападне Украйна в цялостния смисъл на тази дума с война. През 2018 година в Конституцията на Украйна беше вписано желанието да води договаряния по отношение на влизането на страната във военния алианс, тъй като ние считаме, че Европейски Съюз е хубаво да има един общ силует на групова сигурност. Но това беше вписано в Конституцията като предпочитание. Още един път ще подчертая, че юридическият статут на Украйна по време на двете нахлувания на Русия беше безпристрастен, безядрен статут. Затова това не е съображение, с цел да стартират война против нас. Украйна не е имала различен статут. Руската федерация стартира война против Украйна не, с цел да разисква статута на Украйна или да разисква формата за потребление в Украйна на съветския език или въоръжаването на Украйна. Руската федерация, както всички ние го видяхме в Буча, в Киевска област, видяхме го и в Херсонска, Харковска област, влезе на територията на Украйна с една-единствена цел - да унищожи, първо, украинската държавност, второ, да унищожи оптимален брой украински жители, които не желаят да живеят в един лагер дружно с Русия. Трето, образуването в Украйна на марионетно държавно управление, което както и държавното управление на Република Беларус, би било насочено само към Русия. И четвърто - да бъде унищожена украинската просвета, литература, кино и украинската история като такава. Т.е. това наподобява доста по-различно от това, за което приказва Русия за мотивацията си за тази война.

Кога ще завърши войната и кой ще я завоюва - основният въпрос, обект повече на агитация, в сравнение с студен разбор.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР