Войната в Украйна продължава, а положението изглежда все по-безнадеждно. Всеки

...
Войната в Украйна продължава, а положението изглежда все по-безнадеждно. Всеки
Коментари Харесай

Бременната жена в руините на Мариупол: Жертва или блогърска провокация?

Войната в Украйна продължава, а ситуацията наподобява все по-безнадеждно. Всеки ден се разсънваме с новината, че мирът още веднъж не е спечелил, а фрагментите от нападнатите градове, ни оставят без думи. Има някои фотоси обаче, които обикалят мрежата мълниеносно и образец за такива са двете на бременна жена с рани и контузии от нападението върху детска болница в Мариупол. От фрагментите виждаме, че лицето ѝ е в кръв и я извеждат на носилка.

В медиите се появиха любопитни изказвания, че в действителност детската болница от дълго време не работи по предназначението си, а е превърната в казарма. Също по този начин, от съветското посолство във Англия оповестиха, че фрагментите на дамата, която в следствие се оказа бюти блогър, са подправени. И че тя, с помощта на майсторското си боравене с четките за грим, е съумяла да си придаде тип на ранена.

Бременната украинка се споделя Марияна Подгурская, само че в мрежата се подвизава с псевдонима gixie beauty. На фотосите виждаме по какъв начин тя прави опити да се измъкне от руините на болничното заведение и по какъв начин лежи на носилка. Кадрите са шокиращи, тъжни и придават цялата безизходност на обстановката. На тях сякаш се виждат разнообразни бременни дами, само че съгласно съветското посолство, на тях е единствено Марияна и всички тези фотоси са само за агитация.

Russians are bullying Marianna on Instagram. She is one of women from maternity hospital in Mariupol, shelled by the Russians. Her face appeared today in all the world media. If you can write words of support, it will be the right decision. We’ll transfer your comments to her
— Oleksandra Matviichuk (@avalaina)
Публикацията на посолството към този момент е изтрита от мрежата, защото нарушавала разпоредбите за издание. До момента самата Марияна не разяснява спекулациите, а последният ѝ пост в мрежата датира от 28-и февруари. Снощи тя е станала майка на момиченце. За момента информацията е, че двете с бебето са добре.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР