Войната в Украйна продължава 54-и ден. Руската армия атакува няколко

...
Войната в Украйна продължава 54-и ден. Руската армия атакува няколко
Коментари Харесай

Кумът на Путин поиска да бъде разменен за блокирани украински бойци в Мариупол

Войната в Украйна продължава 54-и ден. Руската войска нападна няколко украински града, измежду тях западния Лвов, до момента релативно пощаден от бойните дейности. Във видео, публикувано от Киев, задържаният проруски политик Виктор Медведчук изиска да бъде сменен с украинските бранители на Мариупол.

Четири съветски ракетни удара поразиха цели в Лвов. Три от целите са военни обекти, четвъртата е автосервиз.

"Седем души починаха, 11 са ранени по първични данни. Що се отнася до автосервиза, това е безусловно варварска офанзива против напълно гражданска цел ", съобщи Максим Козицки, шеф на Лвовска област.

Съобщава се за офанзиви и против Киев,Харков и Николаев.

Русия съвсем е приключила подготовката си за нова атака в Източна Украйна, разгласи генералният щаб на украинските въоръжени сили.

"Те желаят безусловно да разрушат Донбас. Точно както съветските сили унищожават Мариупол, по този начин те желаят да заличат и други градове в Донецка и Луганска област ", съобщи Володомир Зеленски.

Украинската работа за сигурност е снимала видео на задържания и непосредствен с Путин народен представител Виктор Медведчук.

"Аз съм Медведчук, Виктор Владимирович. Искам да се обърна към президента на Руската федерация Владимир Путин и към президента на Украйна Володимир Зеленски с молба да ме заменят от украинска страна със бранители и поданици на Мариупол, които се намират там през днешния ден и нямат опция безвредно да изоставен посредством филантропичен кулоар ", съобщи Виктор Медведчук, украински политик.

Европейският съюз за радио и телевизия популяризира видеото с уточнението, че не може да подсигурява, че записът е изработен със единодушието на участника.

Според Кремъл Украйна не е поредна в договарянията.

"Тя постоянно трансформира позицията си и има доста какво да се желае за метода, по който протича преговорният развой ", съобщи Дмитрий Песков, представител на Кремъл.

Втори следващ ден Украйна и Русия не съумяха да се спогодят за филантропични конвои за евакуация на цивилни от засегнатите от войната региони. Евакуация на ранени с влакове стартира от източния град Днипро. Така освобождават места в лечебните заведения в очакване на съветската атака.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР