Войната в Украйна продължава 110-ти ден. Амнести интернешънъл обвини Русия

...
Войната в Украйна продължава 110-ти ден. Амнести интернешънъл обвини Русия
Коментари Харесай

Амнести интернешънъл обвини Русия във военни престъпления в Харков

Войната в Украйна продължава 110-ти ден. " Амнести интернешънъл " упрекна Русия във военни закононарушения, осъществени в Харков. В отчет на организацията се показва, че съветските елементи са употребявали неразрешени клетъчни бомби, които са лишили живота на стотици цивилни в източния украински град. Битката за Северодонецк продължава.

Стратегическият Северодонецк е съвсем изцяло откъснат. Руските сили унищожиха мост, който свързва града със прилежащия Лисичанск. Това беше и един от дребното вероятни пътища за евакуация на цивилното население. Две-трети от Северодонецк към този момент са завладяни от съветските елементи. Украинските сили съумяват да удържат позициите си в индустриалната зона. Имат и надзор над химическия цех, където се укриват стотици цивилни.

В прилежащия Лисичанск стартира нова евакуация.

" Ситуацията ни принуди да напуснем. Писна ми да заставам тук. При един от обстрелите момиче беше убито в двора ни. Аз съм сама с две деца. За това взех решение да се махна отсам. Но се надявам да се върна ", споделя жена.

Земите край Северодонецк преди са били плодородни ниви, в този момент са превърнати в полесражение. В региона са останали най-вече остарели и самотни хора.

Между обстрелите локалните хора се пробват да спасят дребното, което им е останало.

Президентът Зеленски съобщи, че обстановката в региона на Северодонецк е извънредно тежка. Според английски военни специалисти, през идващите седмици ходът на войната в Донецк ще бъде избран от интервенции с щурмуво секване на реки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР