Войната в Украйна и промяната на световния ред са във

...
Войната в Украйна и промяната на световния ред са във
Коментари Харесай

Политици говорят с анимационни герои - какви са новите графити от Старо Железаре?

Войната в Украйна и смяната на международния ред са във фокуса на поредицата в село Старо Железаре. Новите герои на Катаржина и Венцислав Пирянкови и техните студенти са международни политически водачи, в разговор с известни анимационни герои.

Героите от политическата сцена поддържат връзка между тях благодарение на анимационни герои и карат феновете да се замислят върху посланията.

" Тази година планът е доста друг. Причината е политическата обстановка и това, което ни обкръжава. Направих два портрета на президента на Украйна Зеленски. На единия е в компанията на Путин, а на другия е прегърнат с нашия президент Анджей Дуда. Това са хората, които дефинират новия международен ред и също по този начин подреждат нашето всекидневие ", разяснява Вероника - художник от Полша.



Екипът от млади полски и български художници рисуват графитите под мотото " Ние сме героите ".

" Решихме за следващ път да използваме инструмента на сатирата, на шегата и да създадем нещо " смешно ", което приказва за драмата, за нещастието на милиони хора по целия свят ", споделя Венцислав Пирянков - художник.

Героите, изрисувани по стените, разясняват настоящото положение на света.

" Урсула споделя, че това което се случва, всичко в Европа - това е европейски метод на живот. До нея стои Уилма Флинстоун и се чуди, и я пипа с пръсти и пита: ей, къде са парите, парите липсват. Макрон е в компанията на герои на " Скуби ду " и те излизат от едни дупки от земята и споделят учудени - " Liberté, égalité, fraternité ", а той просто се смее ", споделя художничката Катаржина Пирянков.



Артистите ще насочат своите послания доникъде на август. А какъв ще бъде крайният резултат - следва да забележим.

Репортер: Таня Матева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР