Войната в Украйна беше проверка на реалността за Запада, за

...
Войната в Украйна беше проверка на реалността за Запада, за
Коментари Харесай

Доколко западните оръжия наистина променят хода на военните действия в Украйна?

„ Войната в Украйна беше инспекция на действителността за Запада, за военните, за цивилните плановици на защитата. Защото се завърна стандартната война с висока активност. И това ни отърва от 20-30 години подправени показа или такива, които не дават отговор на сегашната действителност. Това ни води до решения с историческо значение “, споделя Сезар Пинтадо от Международния кампус за сигурност и защита.

От предишния февруари интернационалните донори са дали обещание повече от 80 милиарда евро военна помощ за Украйна. Но по оценки на специалисти, някои от оръжията, в това число танковете „ Леопард “ и бойните машини на пехотата „ Брадли “ са имали „ неприятен старт “, защото слабостите на по-старите модели бронирана техника като колесните танкове са ги създали непригодни. Неуспехите може да се дължат и на методите на потребление на оръжието.
Ако имахте добре подготвени бойци на НАТО, които ръководят френски танкове, щяхте да видите по-малко загуби на тези танкове в Украйна. Не тъй като натовските бойци са по-подготвени механически с ръководството на танка, а тъй като знаят по какъв начин да ги ръководят в синхрон с други оръжия като артилерийски системи и машини на пехотата. Техните връзки са по-добри.
Матю Дж. Шмид – професор в Университета на Ню Хейвън

Масовата приложимост на дронове е удивително средство във войната в Украйна. Някои настояват, че връзките и електронната война могат да играят още по-важна роля... и биха могли да оказват помощ на Киев да завоюва войната.

„ Виждате ли тази иновация в този момент? Мисля, че ще се получи. Трябва да се работи бързо, с импровизация. В един предстоящ нормализиран спор ще видите доста дълготрайни нововъведения. На съветската войска ще са нужни 10 и повече години, с цел да възвърне загубите си във войната. Системите на руснаците не са доста положителни “, споделя Матю Дж. Шмид – професор в Университета на Ню Хейвън.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР