Войната в Близкия изток - ООН предупреди, че сухопътна операция

...
Войната в Близкия изток - ООН предупреди, че сухопътна операция
Коментари Харесай

Ще има ли нов кръг преговори между Израел и Хамас?

Войната в Близкия изток - Организация на обединените нации предизвести, че сухопътна интервенция в Рафа - най-южният град в Ивицата Газа, може да докара до " кръвопролитие ".

Последствията от сходен ход биха били " пагубни ", съобщи Мартин Грифитс, заместник-генерален секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси.

В Рафа има близо милион и половина палестинци, които са избягали от военните дейности навътре в Газа.

Въпреки апелите на интернационалната общественост да не нападна града, израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че бойците на радикалната формация Хамас, които се укриват в Рафа, би трябвало да бъдат премахнати.

Израелската войска сподели фрагменти, на които твърди, че се вижда водачът на Хамас - Яхия Синуар. Видеото е снимано в тунел в град Хан Юнис, през октомври, твърди Тел Авив.

Независимо удостоверение къде са снимани фрагментите и кой е на тях - няма. Поредният кръг договаряния за помирение в Газа завършиха без триумф, само че ще продължат в идващите дни, твърди източник в Кайро, където се води разговорът.

Вашингтон ревизира дали Израел съблюдава интернационалното филантропично право при използвнето на американски оръжия в Газа, сподели представител на Държавния департамент.

" Преглеждаме задълбочено отчети за вреди, нанесени на цивилен лица, с оръжие предоставено от Съединените щати, според авансово написаните процедури. Не могат да разясня спецификата на настоящите инспекции, само че е ясно, че те се правят в сходство с Ръководството за реакция при произшествия, при които са потърпевши цивилни ", съобщи Матю Милър, представител на Държавния департамент.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР