Войната премина в своята трета фаза, която обещава да бъде

...
Войната премина в своята трета фаза, която обещава да бъде
Коментари Харесай

Как украинците измамиха руското командване

Войната мина в своята трета фаза, която дава обещание да бъде много непредсказуема. Това разяснява в  Камен Невенкин. Всичко това се случва на фона на разнопосочни събития от географска позиция, като  бушуваха пристрастеностите към следващите пагубни наводнения в Карловско и кончината на английската кралица Елизабет Втора.

 

Започналата във вторник, 6 септември, като дребна местна офанзива, украинската атака последователно се разрасна като снежна топка и към събота сутринта, 10 септември, военните сили на Украйна - ЗСУ към този момент бяха излезли в действен шир. От там нататък за агресорите имаше единствено един излаз – да бягат стремително накъдето им видят очите.

 

Позорното бягство на описваната до неотдавна като втората по мощ войска в света продължи и през целия неделен ден, и към залез слънце на доста места остатъците от разгромените й елементи се отдръпнаха оттатък руско-украинската граница. Така безусловно за няколко дни съвсем цялата Харковска област, чиято повърхност приближава тази на Нидерландия, бе освободена от окупаторите.

 

Дали тази победа на ЗСУ обърна хода на войната? Напълно е допустимо, само че още е рано да се каже. Това което е несъмнено е, че към този миг самодейността на бойното поле трайно мина от руснаците към украинците и допускам, че даже и тези от вас, които имат повърхностни познания по военно дело схващат какъв брой значимо е това, посочва Невенкин.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР