Войната на думи избухна в неделя, ден след президентските и

...
Войната на думи избухна в неделя, ден след президентските и
Коментари Харесай

Войната на думи след изборите в Тайван подчертава разделенията относно съдбата на острова

Войната на думи избухна в неделя, ден след президентските и парламентарните избори в Тайван, като Тайван упрекна Китай в „ погрешни мнения “, а Китай подлага на критика Съединени американски щати за поздравявайки спечелилия.

Словесният спаринг акцентира видимо неразрешимото разделяне по отношение на ориста на Тайван, съществена възпламенителна точка в връзките сред Съединени американски щати и Китай, която рискува да докара до същинска война в бъдеще.

успеха на Лай Чинг-те, прочут също като Уилям Лай, на изборите в събота беше спънка за напъните на Китай да сложи Тайван под собствен надзор.


Неговата Демократична прогресивна партия се застъпва за опазване на статуквото, при което Тайван се ръководи самичък, само че се въздържа от оповестяване на публична самостоятелност - ход, който може да провокира китайски боен отговор.

Китай, в това време, приканва за това, което той се назовава „ спокойно обединяване “, само че това наподобява все по-нереалистично, защото множеството тайванци започнаха да се опълчват на тов...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР