Вотовете на недоверие не се внасят единствено и само с

...
Вотовете на недоверие не се внасят единствено и само с
Коментари Харесай

Вигенин: ПП проправиха с абсурдното си управление пътя на ГЕРБ и ДПС

„ Вотовете на съмнение не се внасят само и единствено за да падне държавното управление, а да се насочи вниманието на хората към казуса. Ние постигнахме две неща. Едното – да фокусираме вниманието върху сериозните проблеми в защитата и националната сигурност. Направихме го, колкото и да опитваха да кажат, че претекстовете ни не са състоятелни, че бил слаб дебата. Всъщност, те чакаха малко по-различен избор, който да се насочи единствено по тематиката Русия-Украйна. Ние изкарахме на напред във времето доста съществени тематики, свързани с дефицитите в защитата, в метода, по който се подсигурява сигурността, и то освен военната сигурност – и показахме, че там  държавното управление в действителност не се оправя ”.
Това съобщи в предаването „ Офанзива ” на Nova news зам.-председателят на Народното събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” Кристиан Вигенин.
По думите му това е и първият в историята избор, който се гласоподава близо седмица. „ Както означи и Корнелия Нинова – случи се, тъй като ръководещите се рекетираха взаимно по разнообразни тематики. Това към този момент е ежедневна политика в Народното събрание, в държавното управление, основава се неустановеност. Вотът го сподели още по-видимо ”, уточни Кристиан Вигенин.
„ Лидерът на ръководещата партия желае оставката на личния си министър, тъй като ние бяхме уверявани, че това са министри на „ Продължанаме смяната ” и единственият, който не е - е  Габриел. В същото време другите партии, чийто министър не е, споделиха: Няма да подава оставка, той е добър министър. Особено Делян Пеевски. Министърът на вътрешните работи влезе в обществени пререкания по медии с водача на ръководещата партия. В сходни сериозни обстановки ясно се видя, че министрите надалеч не са единствено на Политическа партия. Или към този момент не са – допустимо е в интервала сред назначението и към днешна дата да са се случили неща, които да са привлекли тези министри в друга орбита ”, разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия. 
Той засяга и втори министър - министъра на електронното ръководство. „ Там станахме очевидци също на странни медийни поръчки – по какъв начин водачът на ръководещото болшинство плашел децата му. Абсурдни неща. Не знам те дали си дават сметка по какъв начин наподобяват в профил, само че сходна система от ежедневни управнически парадокси не сме виждали в политиката от много време ”, съобщи социалистът. 
Кристиан Вигенин съобщи, че не чака ротация, а по-скоро два вероятни разновидността – единият е цялостно преформатиране на ръководството, другият – разпад и нови избори, евентуално дружно с европейските.
„ Смятам, че една част от министрите ще бъдат заменени, ще влязат политически лица от ГЕРБ, а евентуално и от Движение за права и свободи, тъй като виждаме, че ролята на Движение за права и свободи в това ръководство от подкрепяща се трансформира във водеща. И сигналите са явни. Те вървят както през медиите, по този начин и в Парламента. Виждате, че ръководителят на парламентарната група към момента, евентуално скоро и на Движение за права и свободи, основава ред, кара се на водачите на другите партии, споделя по какъв начин да се гласоподава. И това се прави умишлено, с цел да се види на камерите ”, разяснява националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” 
„ Не виждам вид Българска социалистическа партия да се включи в ръководство с това болшинство и при подобен състав на Народното събрание ”, безапелационен, бе Вигенин в отговор на въпрос на водещия. 
„ Нека не забравяме, че ръководещото болшинство лиши от Парламент страната един месец, за да не ни бъде дадена опция от трибуната на Народното събрание да подлагаме на критика, да демонстрираме грешките, надявайки се на по-добър резултат на локалните избори. Не им се получи ”, разяснява още в ефира на Nova news зам.-председателят на Народното събрание.
В коментара си за „ знаците на Пеевски ” и думите му, че най-хубавото следва социалистът уточни: „ Най-доброто ще следва когато си отиде това ръководство и този Парламент. Ако перефразираме тези анекдот за песимиста и оптимиста, че по-лошо не може да стане, да не се окаже - че може. Защото по-голямо дъно на политика и ръководство надали е допустимо. Ние ще продължим да бъдем съпротива, да предлагаме решения, внасяйки повече предвидимост и непоклатимост. Но, още веднъж ще кажа, в случай че по този метод се продължава, с това нездравословно това ръководство, в този формат - аз не знам какво по-добро може да се случи ”, сподели Кристиан Вигенин.
„ Заплахата за влизането ни в Шенген съществува, даже се усили. До момента нашият главен проблем е Австрия, която не дава никакви сигнали, че ще трансформира позицията си. Към това се прибавя и Нидерландия ”, разяснява в диалога за участието на страната ни в Шенген социалистът. 
По думите му протичащото се в Нидерландия слага въпросите дали Вилдерс ще може да сътвори държавно управление или това ще създадат останалите партии, изолирайки го. „ На второ място, какъв брой дълго ще продължи настоящето държавно управление, до сформирането на ново, да не се окаже, че Марк Рюте ще би трябвало да вземе решението. И на трето - Вилдерс в тази акция, изключително във финала, смекчи много детайли от риториката си. Възможно е да направи разлика сред външната, противозаконна миграция и Шенген и нашето участие, да разбере, че влизането на България и Румъния ще е от изгода, за това външните граници да се охраняват по-добре ”, уточни Кристиан Вигенин. 
За войната Русия-Украйна той акцентира, че е извънредно време извънредно време да се намерения по какъв начин ще завърши този спор и да се подхващат стъпки за дълготраен мир. 
В отговор на въпрос на водещия за последните обществени изявления на Ваня Григорова, Вигенин напомни: „ Преди 4 години, на балотажа в София също малко гласове деляха левия претендент Мая Манолова до успеха. Окрилена от този резултат, тя реши да прави планове, политически, партийни – и виждаме е къде е Мая Манолова в този момент. Това би трябвало да е едно съществено предизвестие и към самата Ваня Григорова. Може би ненапълно неналичието на политически опит не й дава опция да осъзнае, че в случай че шества по студиата последно време, то не е единствено тъй като е била на втори тур, а една от аргументите - доста медии я канят, с цел да изстреля следващия залп против Нинова. Това не оказва помощ на никого. Ваня да си гледа Общински съвет – в случай че има упоритости да ги демонстрира както би трябвало да бъде ”, разяснява зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
И добави: „ Историята в последните години ясно демонстрира, че никой не може самичък да печели – без сериозна организация и екип зад себе си, никой не може да стигне до втори тур. Да, Ваня беше добър претендент, само че без Българска социалистическа партия Ваня нямаше да бъде ва втория тур. В политиката от време на време би трябвало да се побеждава и да се пада почтено ”, заключи Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР