Вотът на недоверие е съпроводен от нови червени линии между

...
Вотът на недоверие е съпроводен от нови червени линии между
Коментари Харесай

Нови трусове във властта

Вотът на съмнение е съпроводен от нови червени линии сред сътрудниците във властта. Сред тях е и бюджетът за идната година. Предупреждение се чу и поради възможни обединения в Столичния общински съвет.

Финансовия министър Асен Василев стартира диалози с парламентарните групи, с цел да обсъдят другите оферти за Бюджет 2024 година Днес среща е имало с Движение за права и свободи, научихме от ръководителя на парламентарната група Делян Пеевски. А в идващите дни се чака такава и с ГЕРБ.

И до момента в който Бойко Борисов е безапелационен, че няма да отдръпна поддръжката си поради сметката на страната за идната година, то насочи съществено предизвестие към сътрудниците, поради обстановката в Столичния общински съвет. А това предизвестие по думите му идва поради позвъняване на Кирил Петков тъкмо преди деня на вота.

От коридорите на Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж разкритикува проектобюджета на Асен Василев. " Съветвам финансовия министър бързо да го преправи, преди първо четене, с цел да не се постанова да гласуваме срещу ”, безапелационен бе Борисов.

И още веднъж акцентира, че упорстват да бъдат отпуснати пари за ясно написани планове във всички общини. А за това ще водят договаряния с Асен Василев. Но по думите на Борисов разногласията за сметките няма да доведат до повреждане на сглобката.
" Ние години наред бяхме без бюджет, последните години. Това не е нищо ново ”, добави той.

Че парите за идната година няма да застрашат държавното управление, счита и Делян Пеевски, който съобщи, че срещите по тематиката към този момент са почнали.
" Току-що разговаряхме с финансовия министър, започваме диалози по тематиката ще беседват и с сътрудниците от ГЕРБ и тогава ще ви кажем ”, уточни Пеевски.

Премиерът Николай Денков също съобщи,че към този миг не вижда непреодолими другия. " Толкова значим приоритет за всички, че не мога да си показва някой да тръгне да си играе с приемането или непримането. Двете страни да седнат дружно и да си обсъдят разликите ”, съобщи министър председателят.

Но до момента в който разногласието за бюджета наподобява реализуем, то проблем се оказва този за столицата, където за ръководител на Съвета " Продължаваме промяната ” потърсиха поддръжка първо от Българска социалистическа партия и " Възраждане ”.

" Искам да припомня на Петков, че беше петък към 17 ч. вечерта, когато той ми сподели, че в случай че не бъде определен Терзиев ще падне държавното управление. Казах: " Гласувайте за претендента на държавното управление ”. И в този момент какво се получава сякаш прокремълски, пропутински с тези партии беседват за болшинство ”, сподели Борисов и предизвести: " Цената я плащаме всички, а Политическа партия и Демократична България ще я платят горчиво, в случай че създадат коалиция в София с тези партии ”, добави той.

А министър председателят Николай Денков посъветва сътрудниците си в общината да водят договаряния по образец на тези за държавно управление. И да не повтарят същите неточности.
" Вчера в диалога, в който имах с новия кмет му споделих: " Не затваряйте благоприятни условия ”, тъй като в предишното Народно събрание, ние затворихме и трябваше да минем през още едни избори ”, уточни той.

Следващото гласоподаване за ръководител на Столичния общински съвет е в понеделник. Но ГЕРБ са безапелационни – няма да поддържат претендента на ПП-ДБ.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР