Восъчен герой е името на най-новата песен на Любо Киров,

...
Восъчен герой е името на най-новата песен на Любо Киров,
Коментари Харесай

Любо Киров пред Woman.bg: В мен има много рокендрол, хората не познават тази моя страна

" Восъчен воин " е името на най-новата ария на Любо Киров, която демонстрира една доста по-различна негова страна. Тя показва оня рокаджия, който постоянно е живял в душата на Любо Киров и е смела стъпка напред, с която артистът декларира за следващ път, че диктува разпоредбите. В прохладната неделя вечер, в границите на Sofia Summer Fest, се състоя премиерата на видеоклипа към " Восъчен воин ", а като се изключи че екипът ни имаше удоволствието да участва на този празник на музиката, имаше и още по-голямото наслаждение да си поговори с Любо за истините в изкуството, както и за фантазиите на един от най-успешните музиканти на българската сцена през последните две десетилетия. Ето какво показа той, особено за читателите на Woman.bg:

- Днес е премиерата на новия ти видеоклип към песента " Восъчен воин ". Тя е доста специфична за теб, тъй като е доста по-различна от всичко, което си правил до момента. Разкажи ни за песента и за видеото.

- Изключително мощно рок наличие има в парчето " Восъчен воин ". Видеото поддържа звученето - Валери Милев направи извънреден екшън видеоклип, който е в стила на трилърите от 70-те години. Придаде доста рок сексапил на всичко. В мен постоянно е имало рокендрол. Хората не ме познават като рок артист и аз не тичам толкоз надалеч от себе си с тази ария, колкото в нюансите на това парче звуча доста по-рок. Музиката, която съм харесвал през годините, по някакъв метод се е обединила в това парче. Тази ария показва надградения Любо Киров. Аз постоянно съм имал рокендрол държание в живота си, аз не съм типичния поп артист. С " Восъчен воин " всичко пристигна на мястото си. 

- Имаш ли фантазия, която към момента не си сбъднал, само че следва да сбъднеш?

- Бих направил смъртоносен рок албум и постоянно бих се " заяждал " със стандартите, които хората си основават. Искам да направя по този начин, че хората на изкуството в България да се учат от мен - имам вяра, че актьорът би трябвало да задава дневния ред и не би трябвало да се преценява с това, което се чака от него да бъде чуто. Артистът би трябвало да рискува и от време на време да прави неща, които единствено и само на него му харесват. Днес мисля, че е тъкмо подобен миг. 





- Любо Киров - това е името, което ти съумя да превърнеш в марка за качество. За хубава, стойностна музика на българската сцена, която остава във времето. Нито един път не направи компромис с изкуството си в името на това да се харесаш на публиката. Как го правиш толкоз години? 

- Много е елементарно. Не си разрешавам да върша това, което не одобрявам. Не си разрешавам да бъда майстор в музиката или да бъда шут, който извършва упованията на хората. Имам твърда аудитория, която харесва всеки мой опит. Моите хора ме следват повече от 20 години и стават от ден на ден и повече.



 

- Разкажи ни за началото. Какво беше то за теб -  цяла България заобича теб и група " Те " още с първата ви ария.

- Преди 20 години беше по-трудно да пробиеш, в сравнение с в този момент, тъй като тогава имаше доста малко малките екрани, които изобщо не пускаха българска музика и нямаше интернет. Ние сме имали толкоз малко поле за изява и толкоз малко платформи да бъдем видени и чути. Сегашното състояние за музикантите е прелестно, тъй като могат да създадат аудитория, като споделят музиката си във всички обществени мрежи. С " Те " пробихме доста постепенно. Зад първата ни ария има години свирене по гаражи и тавани, апетит, всички компликации на студентския живот. Не скърбя за нищо от това, само че пробивът ни стана постепенно. Аз изгрях на 26-27 години. Има международни звезди, които на тази възраст към този момент завършват с кариерата. 

- Какво би споделил на Любо оттогава? 

- Бих му споделил да бъде още по-смел, в сравнение с е бил. 



 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР