Воля иска парламентът да отмени решението за започване на преговорите

...
Воля иска парламентът да отмени решението за започване на преговорите
Коментари Харесай

ВОЛЯ: Парламентът да отмени решението за F-16

" Воля " желае Народното събрание да анулира решението за започване на договарянията за закупуване на F-16. Това съобщи в Народното събрание водачът на партията Веселин Марешки в декларация от името на групата. По думите му през вчерашния ден министърът на защитата Красимир Каракачанов е признал, че договарянията със Съединени американски щати за нов военен аероплан не вървят и е евентуално да няма договорка. " С други думи, си призна, че няма потенциала да отбрани националния интерес ", разяснява Марешки. 
   Народът не желае да поставя старания за такава покупка, съобщи Марешки. Народът желае политиците да положат старания да има пари в джоба си, добави той. " Защо бедният и измъчен български народ, огромна част от който живее на прага и под прага на бедността, да дава милиарди, с цел да има работа за други нации? Къде във всичко това виждате държавническо мислене, а още повече национализъм ", попита водачът на " Воля ". " На военния министър ще му кажа едно - слаби сте в огромните покупко-продажби, не ви бива, има доста да учите ", сподели Марешки и прикани делегацията във Вашингтон да бъде върната назад и да не харчи повече пари. 
   " Настояваме държавното управление да се заеме доста незабавно с по-важните задания - незабавни ограничения за повишение стандарта на живот на българския народ, не на американския ", уточни Марешки. По думите му това е същинската родолюбива цел и посока за развиване на страната. Първо българите и техните приходи, след това всичко останало, акцентира той. 
   След това на брифинг в коридорите на Народното събрание Марешки съобщи, че групата ще внесе оферти за законодателни промени, с които минималната пенсия да е в размер на 300 лева. 
   Попитан за какво " Воля " са дали своят вот за избора на Десислава Танева за аграрни министър Марешки съобщи, че като първа политическа мощ ГЕРБ и министър председателят Бойко Борисов имат право да оферират каквито желаят кандидатури за постовете в държавното управление, само че те носят и отговорността. " Те си носят отговорността, рейтингът им спада и все по-ясно става на всички, че има една единствена опция в настоящия политически живот и това е обединението " Воля - българските родолюбци ", сподели Марешки. " Ние не сме се излагали, дръзвам да настоявам, че и в бъдеще няма да се излагаме ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР