Volvo Trucks представи нова облачна услуга - „Безопасност чрез свързаност“

...
Volvo Trucks представи нова облачна услуга - „Безопасност чрез свързаност“
Коментари Харесай

Автомобилите на Volvo ще се предупреждават за опасности на пътя

Volvo Trucks показа нова облачна услуга - „ Безопасност посредством съгласуваност “ (Connected Safety) - която дава опция на товарните и леките коли на компанията автоматизирано да се предизвестяват взаимно за рискови обстановки на пътя. Освен това, иновационното съдействие ще разреши на водачите да споделят в действително време информация за рискове в трафика.



При включване на предупредителните светлини товарният автомобил изпраща сигнал към облачната услуга на Volvo Trucks през обвързвания към интернет мобилен телефон на лидера. Оттам информацията се препраща към съответната услуга на Volvo Cars, след което се разпраща предизвестие към всички свързани леки и товарни коли, които се доближават към местоположението на автомобила с задействани спешни светлини. Аналогичен е и процесът, когато лидерът на лекия автомобил алармирала за заплаха.

„ Автомобил, който е спрял в профил на пътя при неприятна видимост, рискува да бъде ударен откъм гърба, което може да има тежки последици. Ако до водачите на всички намиращи се наоколо леки и товарни коли бъде изпратено авансово предизвестие, то ще им даде една и съща опция да понижат скоростта, да контролират метода си на шофиране в сходство със обстановката на пътя и в последна сметка да избегнат конфликт “, изяснява Карл Йохан Алмквист, шеф “Пътна и продуктова безопасност” във Volvo Trucks.

В по-дългосрочен проект облачната услуга може да бъде разширена с спомагателни функционалности, подобряващи сигурността.

„ С по-нататъшното рационализиране на технологията и със свързването на още коли към системата, информацията в действително време ще се трансформира във значимо допълнение към системите за умна сигурност и подкрепяне на лидера, с които разполагат нашите товарни коли. С „ Безопасност посредством съгласуваност “ стартира нова фаза в нашата непрекъсната битка за разпространение на безвредното шофиране и предотвратяването на катастрофи “, разяснява и Емануеле Пига, шеф “Клиентски решения и разработка на нови услуги” във Volvo Trucks.

Компанията ще вкара в началото „ Безопасност посредством съгласуваност “ при новите товарни коли в Швеция и Норвегия, където забележителна част от годишните регистрации на нови транспортни средства се падат на Volvo Trucks и Volvo Cars.



„ Разширеното съдействие сред другите участници в придвижването е основно за подобряването на пътната сигурност. Ако по-голям брой коли са в положение да обменят информация в действително време, това може да понижи риска от произшествия. С „ Безопасност посредством свързаност” ние отваряме вратата към бъдещето с вярата, че повече производители на коли ще се причислят към тази услуга “, счита още Карл Йохан Алмквист.

„ Безопасност посредством съгласуваност “ може да се употребява при Volvo FH16, Volvo FH, Volvo FM и Volvo FMX, оборудвани с интегрираната система на Volvo Trucks за услуги, информация и развлечение според от спецификацията на товарните коли и избора на услуги.

Volvo Cars предлага „ Безопасност посредством съгласуваност “ при всички нови модели Volvo XC60, Volvo XC90, Volvo XC40, Volvo S90 и Volvo V90.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР