Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска

...
Volvo изтегля почти 70 000 автомобила във Великобритания заради риска
Коментари Харесай

Дефект: Volvo изтегля над 500 000 автомобила в света

Volvo изтегля съвсем 70 000 автомобила във Англия поради риска от пожари в мотора, написа „ Таймс “, като цитира изказване от компанията.

Шведският производител, който е благосъстоятелност на китайската група Geely , съобщи, че повече от 500 000 от най-популярните му модели ще бъдат изтеглени в международен мащаб , откакто са разпознали казуса . Volvo съобщи, че ще се свърже с всички наранени клиенти.

В изказването се показва какъв е тъкмо дефектът: „ Установихме, че в доста редки случаи пластмасовият похлупак на всмукателния колектор на мотора може да се разтопи и да се деформира в някои автомобилни модели за 2014-2019 година с четирицилиндрови дизелови мотори.



„ В най-екстремни случаи е допустимо да възникне пожар в двигателния отсек. Проблемът визира 69 616 автомобила във Англия “.

„ Ние поемаме цялостна отговорност да подсигуряваме най-високите стандарти за качество и сигурност на нашите коли . Ние ще създадем всичко допустимо, с цел да правим това деяние без непотребни неудобства за нашите клиенти. ”-->

Автомобилите, които ще бъдат изтеглени, са създадени през последните пет години и разполагат с двулитров четирицилиндров дизелов мотор . Засегнатите модели са S60, S80, S90, V40, V60, V70, V90, XC60 и XC90.

Този ход евентуално ще коства на компанията, която има известност, че създава безвредни коли , десетки милиони лири.

Най-голямото в историята на автомобилостроенето евакуиране на коли е през 1980 година, когато Ford е заставен да спре повече от 20 милиона транспортни средства , откакто недостатък в трансмисията аргументи хиляди произшествия.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР