Володимир Зеленски спечели съкрушителна победа на президентските избори в Украйна

...
Володимир Зеленски спечели съкрушителна победа на президентските избори в Украйна
Коментари Харесай

Съкрушителна победа на Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна

Володимир Зеленски завоюва съкрушителна победа на президентските избори в Украйна против настоящия президент Петро Порошенко - израз на недоволството на гласоподавателите от настоящата власт, съобщи Франс прес.

Комикът е спечелил 73,2% от гласовете на днешния балотаж, против 25,3% за неговия противник, съгласно сондаж на излизане от изборните секции, осъществен от консорциума Exit Poll National, сплотяващ три социологически института, съобщи Франс прес.

Резултатите от националния екзитпол бяха оповестени незабавно след затварянето на изборните секции, съобщи ТАСС. Анкетата е проведена от Украинския център за стопански и политически проучвания "Александър Разумков ", фондация "Демократични начинания ", носещ името на Илка Кучерива и Киевския интернационален институт по социология.

Над 130 000 чиновници на реда бдяха за сигурността по време на вота, а секциите затвориха в 20 часа. Първият тур бе на 31 март и на него отпадна претендентката Юлия Тимошенко.

Новият президент е роден в Кривой Рог и се прочу с присъединяване си в сериала “Слуга на народа”, където играе преподавател, който става президент на Украйна. Владимир Зеленски твърди, че жителите сами би трябвало да дефинират дилемите на властта посредством референдуми. Той дава обещание всеки предприемач да може да легализира приходите си против 5% от тях и да трансформира Украйна в международен водач в производството на екохрани. Зеленски ще упорства за предварителни парламентарни избори. В момента украинската Върховна рада се управлява от партията на Порошенко, а идващите избори са в края на октомври.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР