Володимир Зеленски получи копие на меча на хан Кубрат като

...
Володимир Зеленски получи копие на меча на хан Кубрат като
Коментари Харесай

Зеленски получи копие на меча на хан Кубрат от Денков

Володимир Зеленски получи копие на меча на хан Кубрат като подарък от Николай Денков. Българският министър председател е на посещаване в Украйна с цел да изрази съпричастността на страната ни след две години война.

„ Господин президент, скъпи Володимир, благодаря за поканата, която ми разреши да видя с очите си и да усещам със сърцето си вашето незаслужено страдалчество. Но и вашия подвиг и вашата увереност да извоювате бъдещето, за което копнеете. България съпреживява кошмара на опустошенията, страданието “, обърна се Денков към Зеленски.

По думите на Денков лългарското държавно управление и парламентарното болшинство работят праволинейно за обезпечаването на оптималната по опциите помощ. Независимо дали тя е политическа, военна, дипломатическа, филантропична и материална поддръжка за Украйна.

България разисква сключване на двустранно съглашение за сигурност, само че първо би трябвало да има утвърждение на Народно събрание

България е и една от страните съоснователки на интернационална коалиция за битка с депортирането на украински деца на съветска територия, заяви още министър председателят.

„ С българския министър-председател имахме доста съществени договаряния. Обсъдихме доста въпроси за потребностите на нашите бойци, за нашите цели, за нашите следващи стъпки. Украйна цени всяка демонстрация на поддръжка на нашата защита. Благодаря на България за поддръжката на нашите старания за Черно море. За комерсиалните направления и възобновяване на обикновено мореплаване. Това е доста значимо, че макар компликациите и комплицираното време съумяваме да осигуряваме естествени стопански връзки “, съобщи Зеленски.

Премиерът подари на Зеленски имитация на меча на хан Кубрат и описа за завета към тримата му сина, че камо в случай че са един няма да бъдат победени.

„ Преди 10 година противозаконното анексиране на Крим и Севастопол постави началото на експанзията на Русия към Украйна и отвори пътя за цялостната инвазия. Продължаващата пълномащабна война е война против Европа и целия либерален свят. Вече е очевидно, че задачите на Путин се простират и отвън рамките на Украйна. Амбициите на съветската експанзия са директна опасност за националната сигурност на България, поддръжката на Украйна е отбрана за самите нас, акцентира Денков. „ България застава категорично на страната на Украйна. На страната на свободата, демокрацията и интернационалния правов ред. “

Повече от 700 дни сме очевидци на ужасите на войната с една цел. Независима и свободна страна в сърцето на Европа или да бъде подчинена или унищожена

Той добави, че България остава солидарна с Украйна в борбата й за обективен мир за Украйна и за всички демократични нации. „ Слава на героите! “, съобщи още Денков.

Източник: 24 часа
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР