Volkswagen планира да добави субкомпактен кросоувър на цена около €18

...
Volkswagen планира да добави субкомпактен кросоувър на цена около €18
Коментари Харесай

VW готви компактен кросоувър на ток с цена около €18 000

Volkswagen възнамерява да добави субкомпактен кросоувър на цена към €18 000 към гамата си от напълно електрически модела, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

Сравнително наличният модел може да бъде създаван в завода на марката в Емден, Германия. Окончателният проект към момента няма утвърждението на надзорния съвет.

Ако той получи зелена светлина, продажбите ще стартират по някое време след 2020 година, а компанията чака по 200 000 доставки всяка година. Това ще сложи модела наедно с по-скъпия Tesla Model 3.

Седан от междинен клас и комби под името I.D. Aero може да добавят гамата и да допринесат още 100 000 автомобила в завода. Засега той разчиташе на седана Passat, само че производството му може да се измести на Изток в Чехия към 2022 година

VW отхвърля формален коментар.

Промяната в производството, която вътрешно носи кодовото име " Проект Поларис ", е част от огромна метаморфоза, която цели да усъвършенства производството на модели измежду 12-те марката под шапката на немския тръст.

Най-големият авто производител в света търси и метод да освободи средства за навлизането в ерата на електрическите автомобили.

Първият напълно електрически модел от гамата I.D. ще бъде Neo. Той също ще бъде създаван в Германия, а продажбите ще стартират през 2020 година С по-малка трудност на направа и по-малко разновидности за модела, VW може да съумява да го създава за половината от времето, нужно за производството на Golf. Засега от компанията не показват точната му цена, само че към този момент са казвали, че тя ще е почти колкото актуалната на дизелов модел на известния хечбек, или към €23 000.

Както стана ясно неотдавна, VW може да даде лиценз за платформата си MEB на Ford, с цел да понижи разноските си.

В проектите на VW са и нов цех на Изток. Тази седмица немското издание Handelsblatt заяви, че надпреварата е сред България и Турция, а Bloomberg твърди, че в конкуренцията са нашата татковина и Унгария. Изграждането на фабрика в тази част на Европа ще разреши на VW да реалокира част от производството на към 350 000 коли, които сега излизат от завода на Skoda в Квасини, в който към този момент ще се създава Passat. В същото време компанията ще може да се възползва от по-ниските цени на труда.

Бордът на VW ще се срещне на 16 ноември, с цел да разиска и гласоподава проекта.

 България и Турция в конкуренция за нов цех на Škoda
България и Турция в конкуренция за нов цех на Škoda

Чешката марка ще строи нови заводи, с цел да удовлетвори възходящото търсене
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР