Volkswagen намекна за електрическото бъдеще на “бръмбара си с концепта VW

...
Volkswagen намекна за електрическото бъдеще
на “бръмбара си с концепта VW
Коментари Харесай

Новото поколение на VW Beetle ще е електрическо. И със задно задвижване като класиката...

Volkswagen загатна за електрическото бъдеще на “бръмбара ” си с концепта VW e-Bugster още на автосалано в Детройт NAIAS през 2012-а година. Но трябваше да пристигна Дизелгейт за да се раздвижат нещата по посока на електрификацията във Волфсбург и Volkswagen Group да обещае стартирането на 50 електрически модела в портфолиото си до 2025-а година.

Интересен миг е че цели 23 електромодела ще има единствено марката Volkswagen и измежду тях ще са двете й икони - VW Microbus и VW Beetle. Електрическият VW Microbus е към този момент подготвен, през 2020-а идват сериен електрохечбек, базиран върху концепта VW I.D. И SUV развъртян на базата на концепта VW I.D. Crozz.

Изцяло новият VW Beetle би трябвало да е: “...изцяло електрически, надалеч по-добър от настоящия модел, по-близък до корените си и по тази причина ще е със задно задвижване... ” - споделя босът на марката Volkswagen Херберт Дис.

Той обясни, че на марката й следва кога точно да пусне новият VW Beetle. Проектът върви, новата кола ще употребява платформата MEB. Tази нова електрическа платформа осигурява задоволителна еластичност за различните типове задвижвания – цялостно, предно или задно, както идостатъчно място за акумулаторите, осигуряващи до 600 км пробег с едно зареждане.

Лесно е да се допусна, че следващото поколение на VW Beetle ще споделя компоненти с основания на концепт VW I.D. Електрически хечбек, който ще бъде ситуиран в пазарния Golf сегмент C. Концептът VW I.D. Предлага мощ от 125 кВт (170 к.с.), електромотор откъм гърба и батерия в пода. Volkswagen може да предложи серийния вариант с по-мощен или по-слаб електромотор, с различни по потенциал батерии, предлагащи пробег в границите на 400 – 600 км с едно зареждане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР