Volkswagen и хърватският производител на електрически автомобили Rimac се договориха

...
Volkswagen и хърватският производител на електрически автомобили Rimac се договориха
Коментари Харесай

Volkswagen отделя Bugatti в ново съвместно предприятие с хърватската Rimac

Volkswagen и хърватският производител на електрически коли Rimac се договориха да основат взаимно дружество, което да включва компанията за първокласни и спортни коли Bigatti, която, съобщи Си Ен Би Си.

Новата компания, която ще се споделя Bugatti-Rimac, се чака да бъде основано през четвъртото тримесечие на годината, откакто получи утвърждение от европейските регулатори.

Rimac ще има 55-процентов дял в взаимното дружество, до момента в който останалите 45% ще се ръководят от звеното на Volkswagen за спортни коли Porsche. Porsche има акции в Rimac, като по-рано тази година усили каузи си в хърватската компания до 24%.

Първите коли, които ще бъдат създадени от новото дружество, са моделите Bugatti Chiron и Rimac Nevera.

„ Комбинираме експертизата на Bugatti в бизнеса с хиперавтомобили дружно с голямата новаторска мощност на Rimac в обещаващата сфера на електрическата подвижност “, разяснява основният изпълнителен шеф на Porsche Оливер Блуме, като добави, че новото взаимно дружество е „ съвършена композиция “.

Блуме и основният финансов шеф на Porsche Луц Мешке ще бъдат част от борда на шефовете на Bugatti-Rimac, до момента в който създателят на хърватската компания Мате Римач ще заеме поста на основен изпълнителен шеф.

„ Мисля, че можем да създадем невероятни неща. Това е голяма опция “, разяснява Римач, който основава Rimac в своя гараж през 2009 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР