Volkswagen Group обяви, че компанията й PowerCo SE ще изгради

...
Volkswagen Group обяви, че компанията й PowerCo SE ще изгради
Коментари Харесай

Volkswagen ще строи нов завод за батерии в Канада

Volkswagen Group разгласи, че компанията й PowerCo SE ще построи напълно нов и първи по рода си за компанията цех за произвеждане на акумулатори за електрически автомобили в Северна Америка.

Новото оборудване ще бъде в Канада, като се чака в него да работят до 3000 индивида, а годишния потенциал да доближи 90 GWh. Първата копка на терена ще бъде направена през идната година, а същинското произвеждане се чака да стартира през 2027 година.

От Volkswagen Group и PowerCo SE чакат инвестицията в новия цех да доближи 4.8 млрд евро до 2030 година, като производството ще бъде предопределено за електрическите автомобили на автомобилния колос, които ще се продават в Северна Америка.

От VW Group споделят, че решението за разширение на мрежата за произвеждане на кафези на PowerCo SE в Канада е още едно доказателство за амбициозната тактика за напредък на групата в Северна Америка. Това включва въвеждането на най-широкото портфолио от напълно електрически транспортни средства в Съединените щати и Канада до 2030 година, разширението на мрежата за зареждане на Electrify America в Съединени американски щати и Канада, както и оповестяването на емблематичната марка Scout, първите доставки на електрическите коли на която се чака да бъдат осъществени през през 2026 година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР