Volkswagen е изпратил най-лошата си година за последните десет според

...
Volkswagen е изпратил най-лошата си година за последните десет според
Коментари Харесай

Volkswagen с рекордно ниски продажби за последните 10 години

Volkswagen е изпратил най-лошата си година за последните 10 съгласно данните на компанията за продадените коли. Световният водач в бранша е доставил 8.9 млн. коли, като най-сериозното понижаване на поръчките има Китай. Във втората по величина стопанска система в света са пласирани 14.8% по-малко коли, само че положителната вест е, че тези на електрически са скочили четири пъти.

Проблемите с веригите на доставка са едни от основните аргументи за намаляването на продажбите. Особено тежко е ситуацията с дефицита на чипове, като упованията на специалисти са, че усложненията ще продължат и най-малко през първата половина на 2022 година " При извънредно предизвикателни условия Volkswagen реализира приемлив резултат при продажбите ", споделя Клаус Зелмер, началник на продажбите и маркетинга. " Въпреки това, големите резултати на чиповете върху производството не бяха в положение да бъдат изцяло обезщетени ", прибавя той пред Reuters.

Германският производител усилва каузи на електрически модели, които е продал - за 2021 година той към този момент е 5.4% от общите продажби. Засега обаче остава надалеч от задачата, която си е сложил за 2030 година - половината от продажбите да бъдат на коли с електрически акумулатори. Европа, наподобява, е континентът, който най-бързо приема колите с различно задвижване - сред една пета и една четвърт от всички продадени коли са били електрически.
Конкурентите имат сходни проблеми
Два от най-големите съперници на Volkswagen - BMW и Daimler, който създава колите с марка Mercedes Benz, имат сходни проблеми. Daimler разгласи на 7 януари, че е продала 2.05 млн. автомобила за 2021 година Това значи, че за първи път от години насам отстъпва купата за премиум марката с най-вече продажби. Компанията усилва продажбите на електрически коли с над 90%, като те доближават 99 хиляди В Европа спадът е с 11.2%, а в Съединени американски щати растежът е едвам 0.4%.
Реклама
Новият водач при премиум марките е BMW, която е доставила рекордните за компанията 2.21 млн. транспортни средства през 2021 година - с 9.1% повече от миналата година. Увеличението в продажбите на електрически коли е повече от двойно. Близо една четвърт от транспортните средства BMW и Mini, продадени в Европа (23%), са били хибридни или изцяло електрически коли, демонстрират данни на производителя. На световно равнище процентът е 13.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР