Волейболният шампион на България при мъжете Нефтохимик 2010 записа втори

...
Волейболният шампион на България при мъжете Нефтохимик 2010 записа втори
Коментари Харесай

Марсел Лукс: Животът в България е хубав, Шампионската лига не е мисия невъзможна

Волейболният първенец на България при мъжете Нефтохимик 2010 записа втори следващ триумф от началото на сезона надигравайки с 3:0 гейма като посетител състава на Добруджа, а за най-хубав състезател в срещата бе избран словашкият посрещач на бургазлии Марсел Лукс.

По този мотив Лукс застана пред клубния уебсайт на Нефтохимик, с цел да опише малко повече детайлности към успеха в Добрич, както и за живота си в България след идването през това лято.

Ето го и целия диалог с Марсел Лукс:

– Марсел, кое бе решаващо за успеха в Добрич?

– Най-важното в Добрич беше да избегнем огромен брой неточности, да играем мъдро и да се любуваме на този метод към срещата. Трябваше да притиснем съперника със сервис и да поддържаме положително равнище на посрещане.

– Помогна ли ви това, че играхте с Добруджа предсезонна контрола в Бургас?

– И ни оказа помощ, и не ни оказа помощ. От една страна е добре за теб, че си имал една такава инспекция, тъй като към този момент познаваш волейболистите на съперника. Но и играчите на противника те познават!

– Какви са възприятията ти след първия шампионат от квалификациите за Шампионската лига, на който се класирахте за идната фаза?

– Чувствата са позитивни. Ставаме по-добри с всеки минал ден. Това е значимо за нас и би трябвало да си имаме вяра! Случва се някой мач да се обърка и да свърши зле, само че това не трябва да ни изкарва от релси и ние би трябвало да следваме игровия си проект и просто да бъдем непрекъснати.

– Как оценяваш противниците във втората фаза на Шампионската лига на шампионата в Румъния – Олимпиакос, украинския Прометей и домакина Аркада Галац?

– Не бих споделил нищо за противниците. Ще се подготвим за тях в оставащата седмица. Аз персонално виждам еднообразно на всеки мач, без значение дали той е от Шампионската лига или от българската лига. Не може да ни въздейства това кой е от другата страна на мрежата. Трябва да гледаме себе си и нашата игра. Ако сме способни да създадем това, ще успеем.

– Какви са възможностите за класиране в групите на Шампионската лига или това е „ задача невъзможна “?

– Невъзможно е единствено това, за което си внушиш самият ти, че е невероятно, и по този начин го вкараш в главата си. Ако го вярваш, ще се случи. Трябва да бъдем мощни психичски и физически. Турнирът ще е тежък – три мача в три следващи дни против качествени противници, които изискват да си презареден и тактически квалифициран с доста информация в границите на малко време.

– Свикна ли с живота в България и какво най-вече ти харесва в Бургас?

– Животът в България е прекрасен! Харесва ми доста да съм тук, в Бургас. Хората са приятни, храната е вкусна и равнището на волейбола е положително. Какво друго ми би трябвало в живота?!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР