Волейболният мач от студентското първенство на САЩ между Небраска и

...
Волейболният мач от студентското първенство на САЩ между Небраска и
Коментари Харесай

Волейболен мач стана най-посетеното спортно събитие за жени

Волейболният мач от студентското състезание на Съединени американски щати сред " Небраска " и " Омаха "  в град Линкълн събра рекордна аудитория за спортно съревнование за дами, оповестиха международните организации.

На дуела на стадиона, който се изпълзва от отбора по американски футбол на университета в щата Небраска, участваха 92 003 фенове, а голяма част от тях празнуваха безапелационната победа на домакините с 3:0 (25:14, 25:14, 25:13).

Досегашният връх по посещаемост на спортно събитие за дами беше подложен от 22 април предходната година на полуфинала в Шампионската лига при дамите сред " Барселона " и " Волфсбург " (5:1). Тогава на " Камп Ноу " присъстваха 91 648 души. 

В Съединени американски щати волейболът не се слави като един от най-популярните спортове, защото в страната няма професионални лиги, за разлика от баскетбола, бейзбола, хокея, американския футбол, лакроса...

Въпреки това отборите от щатите са международни сили и при нежния, и при мощния пол. Причина за това е високото равнище на шампионатите на колежанско равнище, както и фактът, че щом се дипломират, най-големите звезди идват в Европа, където са най-силните клубни шампионати във волейбола.
 Снимка АП/БТА
Стадион " Мемориъл " в Линкълн (щата Небраска), където беше подложен изумителният връх, е именуван още Червеното море - поради главния цвят на отбора по американски футбол. Тази година арената навършва един век - потенциалът ѝ през 1923 година е бил 31 080 места. 

Сега публично се води 85 458, след последната реорганизация през 2017 година Предишният връх на " Мемориъл " бе подложен три години по-рано (2014-а), когато на мач по американски футбол от колежанския шампионат се стичат 91 585 ентусиасти. За достижението в този момент оказва помощ и това, че бяха позволени фенове и на терена, имайки поради, че игрището за волейбол не е огромно и се побира няколко пъти във футболно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР