Волейболната звезда Офелия Малинов говори ексклузивно за предаването Код Спорт

...
Волейболната звезда Офелия Малинов говори ексклузивно за предаването Код Спорт
Коментари Харесай

Офелия Малинов: Страшно много се радвам и се гордея, че може една част от България да бъде и в Италия

Волейболната звезда Офелия Малинов приказва извънредно за предаването " Код Спорт " по RING. Тя има български корени, само че натрупа популярност с екипа на Италия. В нейната визитка свети европейска купа с " адзурите " от 2021 година и премия за най-хубав разпределител на международното състезание през 2018 година Предлагаме акценти от изявлението с една от лидерките на " скуадрата ":

Майка ти Камелия Арсенова играеше на високо равнище и към момента се състезава като разпределител, а татко ти Атанас Малинов беше пословично непоколебим и претенциозен в условията си треньор. Как те моделираха за огромния волейбол? Те ли ти избраха поста, да вземем за пример?

- Когато започнах с тати, от дребна съм играла на всички места, както мама е била разпределителка, нападателка. Започнах като нападател и дори доста ми харесваше. Но когато станах малко по-голяма, тати пристигна при мен и ми сподели, че като нападател нищо няма да стана. Много ми беше тъжно. Как по този начин, за какво споделя по този начин? Когато бях най-малка, бях най-хубавата на моя пост! Но тати споделяше, че като приказваме за огромен волейбол, щях да бъда единствено една от всичките. Според него трябваше да стана разпределител. В началото бях доста ядосана, тъй като трябваше да си сменя поста и от тази, която прави точките, трябваше да дам на другите да ги осъществят. Беше доста мъчно, само че най-после имаше " Браво ".

Била си капитанка на девическите обединения на Италия, в този момент си към този момент и европейски първенец с " адзурите ". Кога във времето започнаха да не помнят на Ботуша, че си българка?

- Не мисля, че изобщо са не запомнили, че съм българка. Винаги го загатват. Страшно доста се веселя и се гордея, че може една част от България да бъде и в Италия.

Какво е да се изправиш против родината си? Имаше ли някакви по-различни страсти тук, в София, да вземем за пример?

- Разбира се, ужасно доста бях прочувствена. Наистина за първи път съм тук, в България, с цел да играя. Можеше да ме видят онлайн всички мои родственици. Страшно се веселя и съм разчувствана.

Треньор на България е Лоренцо Мичели - какво е мнението ти за него? Може ли той да вдигне равнището на националния ни тим и още веднъж да станем най-малкото европейска мощ?

- Не го познавам като треньор. Мисля, че треньорът би трябвало да бъде мощен, само че най-съществен е колективът с всички състезателки. Да им даде образец за метода на игра и да бъдат едно цяло с целия тим. После става огромната мощ на един тим.

На международното през 2018 година получи наградата за най-хубав разпределител. Как ти повлия тази премия във времето?

- Тази премия беше в действителност един тласък за мен, тъй като до този миг бях доста подложена на критика. Да ми дадат този приз, за мен значеше: " О, Лия, ти си в действителност на високо равнище! Наистина доближи да бъдеш една от най-хубавите! " В началото не можех да допускам, не бях осъзнала напълно какво беше станало. Когато се върнах от международното, видях всичките ми другари и родственици, които ме чакаха в Италия и бяха написали: " Ти си най-хубавата! " Наистина беше доста прочувствено. Това беше един тласък за мен да стана още по-добра и да не се спра, тъй като не съм постигнала нищо, а да се стремя да направя нещо по-голямо.
 Волейболистките на България със седмо място
Волейболистките на България със седмо място

Ето подробности
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР