Волейболистите от националния отбор на България започват днес последната битка

...
Волейболистите от националния отбор на България започват днес последната битка
Коментари Харесай

България започва последната битка за Токио 2020

Волейболистите от националния тим на България стартират през днешния ден последната борба за олимпийска квота за Токио 2020. " Лъвовете " излизат против Франция в първия си мач от Група В на европейската олимпийска подготовка в Берлин, която е финален късмет на тимовете да се класират за Игрите в японската столица през лятото. Срещата е от 18,00 часа българско време в именитата " Макс Шмелинг Хале " в немската столица и ще бъде давана директно по Българска национална телевизия 3.
 България - Бразилия 2:3 @@@

На този ярък празник през днешния ден Богоявление, на който по традиция се хвърля кръста във водата, ще се разбере какъв кръст " ще носят " българските волейболисти и дали годината ще бъде сполучлива и плодотворна. Играчите на Силвано Пранди изпуснаха страхотна опция към този момент да са спечелили виза за Токио 2020, откакто предишното лято бяха безусловно на две точки от страхотна победа над олимпийския първенец Бразилия на квалификацията във Варна, само че в последна сметка изгубиха с 2:3. Сега пред " трикольорите " се отваря още един, финален, късмет за класиране на Олимпийските игри макар извънредно сложния и тежкия очертаващ се шампионат в Берлин, който ще бъде своебразно мини европейско състезание. Допълнителен тласък за тях може да бъде и неуспеха им на Евроволей 2019, на което записаха най-лошото класиране за България от 1987 година насам отпадайки преди 1/4-финалите.
 България - Египет @@@

Сега България ще бъде в съвсем същия си състав както на европейското състезание доскоро повече от три месеца. Благодарение на напъните на Любо Ганев, който от няколко седмици е взаимно отпред на БФВ дружно с Данчо Лазаров, в състава се завърна опитния разпределител Георги Братоев. За злощастие плеймейкърът се контузи в първата контрола на България против Египет на 31 декември, броени дни пред олимпийската подготовка, и отпадна от групата от 14 играчи за Берлин. Въпреки това, в отбора царува въодушевление и позитивизъм, като всички имат вяра в възможностите за класиране. Капитанът на България Виктор Йосифов съобщи преди началото на шампионата, че ще бъде тежко, само че са в положително положение и ще дадат най-хубавото от себе си, с цел да завоюват квалификацията и квотата за Токио 2020.
 Франция удари Сърбия на старта в Берлин (видео + снимки)
От друга страна Франция също не съумя да завоюва виза за Игрите на междуконтиненталните квалификационни шампионати през август предходната година, откакто бяха в една група със международния първенец Полша и Словения. След това, " петлите " останаха едвам 4-и на Евроволей 2019, на което бяха домакините. През последните дни отборът беше " разкъсван " от кавги, като диагоналът Стефан Бойер отхвърли да играе поради спор с другата звезда Ървин Нгапет. Независимо от това, Франция започва съвършено на квалификацията в Берлин, като през вчерашния ден не остави късмет, взе реванш и удари изрично европейския първенец Сърбия с 3:0 гейма в първия мач от групата.
 Настроение и позитивизъм в българския лагер в Берлин
Една възможна победа над Франция " ще даде криле " на България и още повече ще вдигне увереността им преди останалите мачове против Сърбия и Нидерландия. При триумф за " петлите " пък, те на процедура ще се класират за полуфиналите на квалификацията и ще продължат да мечтаят за олимпийска виза.
 Лоран Тили: Трябва да покажем същото равнище и против България
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ

Мач от Група В на европейската олимпийска подготовка
Берлин, " Макс Шмелинг Хале "
Начало: 18,00 часа
Пряко по Българска национална телевизия 3

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Алекс Грозданов - Теодор Салпаров-либеро

Резерви: Добромир Димитров, Велизар Чернокожев, Николай Пенчев, Розалин Пенчев, Светослав Гоцев, Теодор Тодоров, Петър Каракашев-либеро

Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ФРАНЦИЯ: Бенжамен Тонюти, Жан Патри, Ървин Нгапет, Кевин Тили, Никола Льо Гоф, Бартелеми Шинениезе - Женя Гребенников-либеро

Резерви: Антоан Бризар, Жулиен Винкелмюлер, Жулиен Линеел, Ясин Луати, Тимоте Карле, Кевин Льо Ру, Дарил Бултор,

Старши треньор: ЛОРАН ТИЛИ.

ГЛЕДАЙТЕ мача БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ онлайн ТУК!!!
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР