Волейболистите на Монтана записаха втора поредна и общо 5-а победа

...
Волейболистите на Монтана записаха втора поредна и общо 5-а победа
Коментари Харесай

Монтана удари резервите на Нефтохимик

Волейболистите на Монтана записаха втора поредна и общо 5-а победа в първата осмица на Суперлигата. Играчите на треньора Даниел Пеев се постановиха вкъщи над първенеца Нефтохимик 2010 (Бургас) с в мач от 11-ия кръг на шампионата, игран довечера в зала " Младост ".

Така монтанчани остават на 6-о място във краткотрайното класиране с 5 победи, 5 загуби и 15 точки, само че и мач по-малко. Нефтохимик пък продължава да е 3-и с 7 победи, 4 загуби и 18 точки. В понеделник (1 март) от 18,00 часа Монтана ще гостува на ЦСКА в отсрочената си среща от 6-ия кръг. В постоянния 12-и кръг пък Монтана ще гостува на водача Хебър в Пазарджик, а бургазлии одобряват Марек Юнион Ивкони (Дупница). И двата дуела са в четвъртък (4 март) от 18,30 часа.

Шампионите от Нефтохимик започнаха без множеството си съществени играчи. Разпределителят Георги Братоев е осъден, а с изключение на него отмора получиха Николай Николов, Теодор Салпаров, Валентин Братоев и Жани Желязков. Треньорът на отбора Николай Желязков, който през днешния ден е рожденник (б.р. навършва 51 години), съобщи преди срещата, че ще ги пази за финалната четворка за Купата на България и по-важните мачове до края на сезона в Суперлигата, само че въпреки всичко ще играят за победа. От друга страна наставникът на Монтана Даниел Пеев пък заложи на най-хубавото, с което разполага сега.

Домакините от Монтана започнаха по-добре в първия гейм и поведоха с 5:3 след офанзива на съветския диагонал Максим Сапожков и контра на капитана Радослав Попов. Нефтохимик съумя да изравни при 6:6 след неточност от сервис на Тодор Костов и контра на Мирослав Градинаров, само че монтанчани незабавно си върнаха преднината при 9:6 след нова офанзива на Сапожков и два следващи аса на Максим Крескин. Разликата продължи да пораства до 12:7 след сполучливи блокади на Стефан Чавдаров и Сапожков, а по-късно до 15:8 след поредна офанзива на Сапожков и неточност на Денис Карягин от гостите. Резултатът стана 20:12 след офанзива на Попов, след което Монтана умерено взе гейма с 25:17 след неточност от сервис на Илия Петков от Нефтохимик.

И втората част потегли по-добре за Монтана, които дръпнаха с 4:1 след две следващи офанзиви на Максим Сапожков, а по-късно с 9:4 след ас на Златан Йорданов, обсада на Радо Попов и контра през центъра на Тодор Костов. Техническото спиране пък пристигна при 12:7 за домакините след неточност от сервис на Златко Кьосев от първенците. Преднината на Монтана стана 14:8 след отличен блок на Златан Йорданов, което накара треньорът на Нефтохимик Ники Желязков да вземе тайм-аут. Това даде резултат и бургазлии понижиха първо до 14:10 след офанзива на Николай Колев и обсада на влезлия като запаса Валентин Братоев, а по-късно до 15:12 след неточност от сервис на Сапожков и блок на Миро Градинаров. Нефтохимик даже стигна до 19:17 след контра на Градинаров. Домакините възвърнаха две точки от преднината си за 21:17 след нова мощна офанзива на Сапожков и неточност на Стефан Георгиев. Грешка от сервис на Стефан Чавдаров и страховит блок на Николай Колев - 21:19. Нефтохимик стигна до 22:21 след ас на Вальо Братоев, което принуди Дани Пеев да изиска спиране. Това имаше изгода и Монтана стигна до геймбол при 24:21 след неточност от сервис на Братоев и обсада на Радо Попов. Шампионите съумяха да спасят два от тях след сервис-грешка на Златан Йорданов и контра блок-аут на Златко Кьосев, само че в последна сметка Монтана измъкна гейма с 25:23.

В началото на третия гейм Нефтохимик поведе първо с 2:0 след пусната топка на Стефан Георгиев и обсада на Денис Карягин, а по-късно с 8:3 след мощни изяви в офанзива на Карягин и Златко Кьосев и ас на Николай Колев. Монтана незабавно понижи до 8:7 след офанзива на Радослав Попов, ас на Тодор Костов, блок на Стефан Чавдаров и неточност на Илия Петков от гостите. Прекъсването, което изиска Николай Желязков, даде резултат и първенците върнаха преимуществото до 11:8 след офанзива на Вальо Братоев и блок на Николай Колев. В последвалото разиграването Братоев получи червен картон за оборване на съдийско решение и 11:9. Силна офанзива на Максим Сапожков и 11:10. Играта продължи точка за точка до 16:15, след което последва отлична обсада на Стефан Чавдаров за 16:16. Монтана даже излезе напред в резултата при 19:17 след ас на Радослав Попов и страховит индивидуален блок на Златан Йорданов. Разликата стана 21:18 след сполучлива обсада на Тодор Костов. Монтана резервира преднината си до 23:20 след ас на Сапожков, след което завоюва гейма с 25:20 след офанзива на Йорданов и нова директна точка от сервис на Сапожков, а с това и мача с 3:0.

МОНТАНА: Максим Крескин, Максим Сапожков, Радослав Попов, Златан Йорданов, Тодор Костов, Стефан Чавдаров - Мартин Божилов-либеро (Димитър Калчев, Методи Методиев-либеро)
Старши треньор: ДАНИЕЛ ПЕЕВ
НЕФТОХИМИК 2010: Стефан Георгиев, Мирослав Градинаров, Денис Карягин, Златко Кьосев, Илия Петков, Николай Колев - Ивайло Лалов-либеро (Валентин Братоев, Венцислав Трифонов)
Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ.

Зала " Младост ", Монтана

Съдии: Ваня Първанова, Игнат Митев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР