Волейболистите на Хебър (Пазарджик) се класираха за финал в турнира

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) се класираха за финал в турнира
Коментари Харесай

Хебър на финал за купата на България


Волейболистите на Хебър (Пазарджик) се класираха за край в шампионата за Купа България при мъжете. Тимът, воден от Камило Плачи, победи изрично Дея спорт (Бургас) с 3:0 (25:15, 25:17, 25: 14) в първия полуфинал от конкуренцията, който се игра в зала „ Младост “ в Бургас.

Така първенците ще спорят за трофея, като във финалния дуел противник ще им бъде спечелилият от втория полуфинал, в който един против различен излизат Нефтохимик 2010 (Бургас) и Пирин (Разлог). Срещата стартира от 19:00 часа.

Надеждите и упованията на домакините и тяхната аудитория за по-оспорван конфликт не се състояха. Съставът Дея не съумя да влезе в мача и до дъно не съумя да излезе от отрицателната обстановка. Основният проблем пристигна от недостатъци в посрещане, които разстроиха цялостната игра. От другата страна на мрежата Хабър бе неукротим! Пазарджиклии се демонстрираха като същински тигри и безусловно прегазиха противника. Най-силното им оръжие бе сервисът, с който запукаха противника още от началото на мача. Блокадата работеше безупречно, а офанзивата бе с добра успеваемост. Разпределителят Гьорги Гьоргиев сподели разнообразна игра, като разигра всички свои нападатели.

Хебър взе преднина и в трите гейма и я резервира до дъно. Въпреки цялостното преимущество бе демонстрирана централизация и непоклатимост, като не бяха дадени шансове на противника за опозиция. В първата част звук даде Брадли Гънтър, който след равенството 2:2, означи страхотна серия от начален удар, а съотборниците му дръпнаха с 6:2. Щафетата на сервис бе поета от Виктор Йосифов, при който Хебър дръпна с 10:5. Пазарджиклии безусловно изригнаха като сложиха домакините на колене, поведоха с 19:9, и приключиха гейма с разгромна разлика. По сходен метод стартира и втората част, като сервисът на Виктор Йосифов разруши домакините и пазарджиклии дръпнаха с 9:4. Въпреки, че Дея стопи краткотрайно пасива си до 8:9, по-късно „ тигрите “ още веднъж направиха разрика като поведоха с 20:14. Авансът им бе неизпълним и Хебър поведе с 2:0. Третата част не предложи нищо ново, Хебър имаше цялостна доманация. Това бе опция за Камило Плачи да даде късмет на повече играчи за изява. Те оправдаха доверието и първенците затвориха мача с крайното 3:0 за 70 минути игра.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР