Волейболистите на Хебър (Пазарджик) излязоха начело във временното класиране в

...
Волейболистите на Хебър (Пазарджик) излязоха начело във временното класиране в
Коментари Харесай

Хебър удари Добруджа и излезе начело в Суперлигата

Волейболистите на Хебър (Пазарджик) излязоха отпред във краткотрайното класиране в първата осмица на Суперлигата на България, откакто записаха 4-а поредна побед. Воденият от Атанас Петров отбор победи изрично вкъщи Добруджа 07 (Добрич) с 3:0 (26:24, 25:18, 26:24) в отсрочен мач от 1-ия кръг, игран довечера.

Така " тигрите " са отпред в таблицата с 4 победи, 1 загуба и 13 точки. Добруджа пък е 3-и единствено с 6 точки след 2 победи и 1 загуба.

Първата част на срещата стартира равностойно до 9:9, след което Хебър поведе за малко. Добричлии обърнаха, а гейма продължи с игра на амплитуди. В основните моменти Хебър изравни при 24:24 и стигна до геймбол при 25:24 след офанзива на Спас Байрев. Атака през центъра на Николай Къртев постави завършек на гейма с 26:24. Двата отбора продължиха да играят като еднакъв с еднакъв доникъде на втория гейм, след което " тигрите " се отприщиха взеха самодейността. Постепенно разликата сред двата тима се усилваше от ден на ден и Хебър усили задатъка си след безапелационното 25:18.

Равностойна игра имаше и при започване на третия гейм, само че Добруджа направи серия от точки и задържа преимуществото си. Домакините от Хебър направиха няколко аса, само че не съумяха да стопят разликата. Това се случи чак след офанзиви на Николай Къртев и Тодор Алексиев, като Хебър остана единствено на точка от противника. Битката за всяка топка и точка продължи и в идващите минути, само че в последна сметка обсада на Спас Байрев изведе " тигрите " напред. До края Добруджа продължи да тормози със сервисите си домакините, само че не съумяха да ги пречупят и по този начин Хебър записа чиста победа след 26:24 и 3:0 гейма.

Над всички за Хебър бе капитанът Тодор Алексиев със страхотните 22 точки (3 блока, 1 ас, 72% успеваемост в офанзива и 58% положително посрещане) за успеха.

За отбора на Добруджа Жулиен Георгиев осъществя 15 точки (50% успеваемост в атака).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР