Волейболистите на България записаха първа победа на олимпийската квалификация във

...
Волейболистите на България записаха първа победа на олимпийската квалификация във
Коментари Харесай

Теодор Салпаров: Срещу Бразилия ще ни бъде много трудно

Волейболистите на България записаха първа победа на олимпийската подготовка във Варна, откакто се постановиха над Египет с 3:1 гейма , на старта на шампионата. Либерото на националите Теди Салпаров съобщи, че мачът е бил тежък и сложен, макар лесния първи гейм.

 България - Египет 3:1 @@@

" Мачът беше доста сложен, макар първия елементарен гейм. След него си казахме, че по принцип, по този начин е и в доста други мачове, когато спечелиш един гейм под 15 точки, тимът радикално друго играе идващия гейм, с цел да потвърди, че не е толкоз слаб. Отборът на Египет има своите достолепия. Те започнаха без главния си разпределител и едната си съществена четворка. Вторият гейм ги включиха в и незабавно смяната пристигна поради разпределението на разпределителя. Ние пък, в противен случай, може би се отпуснахме и нашата контраофанзива след извадени топки не беше добре вдигната, от всеки един играч, освен от разпределителя. Не можахме да си вдигнем добре и да си организираме контраатаките и да се организираме на блок и отбрана. И стана по този начин, че мачът се закучи. Взехме един доста сложен втори гейм, съвсем на шанс, на магия. Ако го бяха взели, не знам какво щеше да се случи, тъй като в третия гейм играха ужасно мощно. И при 2:1 за тях, би ни било доста мъчно да се върнем в мача.

Положителното е, че бихме. Не сме играли формален мач от над 20 дни. И имаше напрежение. Сигурен съм, че можем да играем доста по-добре, изключително при разпределението на топките. Когато имаме по-добре подадени топки към нашия разпределител, можем да сме по-прецизни и на контраофанзива и на хубаво посрещане.

Утре (10 август б.р) ни чака тежък мач. Днес Пуерто Рико даде през днешния ден страховит отбой на Бразилия, макар, че загубаха с 0:3 гейма. Първият гейм си го изпуснаха сами. Два гейма по на 23 против Бразилия, приказва, че този тим на следващия ден без никакво напрежение и може да направи чудеса. Докато ние, виждате, изпитваме огромни компликации. По-добре играем против класни тимове от другата страна. Тогава демонстрираме същинската си игра.
 България - Египет 3:1 @@@

Днес не посрещахме неприятно. Когато Ники Пенчев е вътре се стараем да посрещаме нацяло игрище. Това е мъчно, само че издържахме цялостен мач. Но дали ще успеем на следващия ден? Това не е нашата игра. Особено против Бразилия ще ни бъде доста мъчно. Дано починем добре. Имаме време да се изтренираме на следващия ден, да гледаме видео и да проучваме, ще се и възстановим. Готвим се четири седмици, с цел да сме добре за този шампионат, който е в три поредни дни. “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР