Военновъздушните сили ще направят анализ на състоянието и подготовката си

...
Военновъздушните сили ще направят анализ на състоянието и подготовката си
Коментари Харесай

ВВС правят анализ на състоянието и подготовката си

Военновъздушните сили ще създадат разбор на положението и подготовката си на среща на висшите военни в София на фона на засилващите се условия за сигурност в района.

Обобщението ще бъде направено, откакто и в границите на всички авиобази и структури са били направени докладите. Наскоро командирът на авиобаза „ Граф Игнатиево “ - бригаден военачалник Николай Русев, сподели, че часовете за хвърчене на водачите от Военновъздушните сили са към момента незадоволителни. А дефицитът се преодолява с „ професионализъм и огромната натовареност на инженерно-техническия състав “.

Броят часове за хвърчене е значим за сигурността на водачите. Особено след съдбовния случай с разрушилия се в Черно море изтребител на подполковник Валентин Терзиев.

Според командира на Военновъздушни сили генерал-майор Димитър Петров целите за 2022 година са образование на нови летци на МиГ-29, адаптиране на летище „ Граф Игнатиево “ за новите Ф-16.

Анализът Военновъздушни сили ще създадат на фона на засилващата се борба сред НАТО и Русия в района. Подобни разбори са традиция за типовете въоръжени сили. Преди главната конференция на началника на защитата, на която обичайно участва и президентът. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР