Военновъздушните сили на Великобритания са бомбардирали проправителствени сили в Сирия

...
Военновъздушните сили на Великобритания са бомбардирали проправителствени сили в Сирия
Коментари Харесай

ВВС на Великобритания бомбардирали съюзници на Башар Асад в Сирия

Военновъздушните сили на Англия са бомбардирали проправителствени сили в Сирия до границата с Ирак и Йордания през предишния месец, написа английският вестник " Съндей таймс ".

Един сирийски боец е погубен, а други седем са ранени.

Атаката е осъществена преди месец. Изтребител " Тайфун " е пуснал 230-килограмова бомба Paveway IV по проправителствени сили по време на конфликт наоколо до база с английски и американски специфични елементи в пустинята до Ал Танф на йорданско-иракската граница.

Бомбата е пусната в отговор на опит на силите на режима да се насочат към базата, която е употребена за обучаване на сирийски бунтовници от групата Maghawir al-Thowra, която се бори против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

Базата е обградена от 54-километрова " зона за деескалация ". Подкрепяните от сирийския водач милиции са били инструктирани от Съединени американски щати да не се приближават.

Така за първи път Англия бомбардира проправителствени сили, откогато взе присъединяване в западната коалиция, която бомбардира сирийската войска през април в отговор на информация, че Асад е употребявал химически оръжия против цивилни.

Отделно английският вестник написа, че транспортен аероплан за 44 милиона английски лири е съществено развален при случай в сирийската пустиня. Самолетът е с вреди след твърдо кацане по време на загадка задача. Британските специфични елементи употребяват C-130J Hercules при задачи в Ирак и Сирия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР