Военновъздушните сили на САЩ възложиха на компанията Боинг“ договор за

...
Военновъздушните сили на САЩ възложиха на компанията Боинг“ договор за
Коментари Харесай

Пентагонът възложи на Боинг договор за нов самолет за далечна радиолокация

Военновъздушните сили на Съединени американски щати разпоредиха на компанията „ Боинг “ контракт за започване на работа по въздушната система за Далечно радиолокационно разкриване и ръководство (ДРЛОУ) E-7A.

Стойността на този първичен контракт няма да надвишава 1,2 милиарда $, оповестиха от Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Министерството на защитата избра E-7A за подмяна на системата E-3.

E-7A ще обезпечи усъвършенствани благоприятни условия за индикация на движещи се цели във въздуха и ръководство на борбата, командване и надзор, както и радар „ Multi-Role Electronically Scanned Array “ (MESA), който усъвършенства ръководството на борбата във въздуха и разрешава основаването на вериги за поразяване на огромни дистанции с евентуални равностойни съперници.

" E-7A ще бъде главният въздушен датчик на департамента за разкриване, идентифициране, следене и докладване на всички въздушни действия на командирите на обединените сили ", съобщи Андрю Хънтър, помощник-секретар на Военновъздушни сили по въпросите на придобиването, технологиите и логистиката.

" Възлагането на този контракт е значима стъпка, с цел да се подсигурява, че министерството ще продължи да дава благоприятни условия за осведомление и ръководство на бойното пространство на американските бойци, съдружници и сътрудници през идващите няколко десетилетия. E-7A ще даде опция за по-добра информираност за въздушното бойно пространство посредством прецизната си въздушна картина в действително време и ще може да управлява и насочва обособените самолети при необятен набор от условия на околната среда и употреба. "

Военновъздушни сили на Съединени американски щати възнамеряват започване на производството през фискалната 2025 година, като се очаква първият E-7A да бъде пуснат на въоръжение до фискалната 2027 година Службата планува да закупи още 24 E-7A до фискалната 2032 година Предвижда се общият инвентар на самолетите E-7A да бъде 26 броя.

Продължаващата рационализация на E-3 ДРЛОУ дава отговор на желанията на Националната отбранителна тактика от 2022 година, като продължава да се прави ръководство на борбата в световен мащаб, командване и надзор и интервенции по индикация на движещи се цели във въздуха.

" Извършихме изчерпателен разбор на жизнеспособните индустриални разновидности, с цел да подсигуряваме, че определеният сурогат на E-3 може да отговори на характерните потребности на Съединени американски щати. Докато E-7A не бъде пуснат на въоръжение, ще продължим да разчитаме на E-3 ДРЛОУ. " - сподели Хънтър.

E-7 е осъвременен аероплан за ръководство на бойното поле, в началото създаден за Кралските австралийски военновъздушни сили и наименуван „ Wedgetail “. Обединеното кралство, Южна Корея и Турция също летят на Е-7 или възнамеряват да го закупят. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР