Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия предислоцираха днес в авиобаза Граф

...
Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия предислоцираха днес в авиобаза Граф
Коментари Харесай

Четири нидерлански самолета пристигнаха за охрана на небето ни до 31 май

Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия предислоцираха през днешния ден в авиобаза " Граф Игнатиево " четири самолета F-35. Те ще извършват задания по усилена защита на въздушното пространство взаимно с българските Военновъздушни сили до 31 май т.г., оповестяват от министерството на защитата.  

Нидерландските дежурни екипажи, взаимно с българските си сътрудници, ще извършват задания по зона за дежурство във въздуха, прехват, образно опознаване и съпровождане. Българските военновъздушни сили ще продължат да извършват националните си задължения по носене на дежурство в Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна защита NATINAMDS. Всяка една от страните ще поеме разноските за личните сили и средства, участващи в дейностите по увеличаване на въздушната защита.

От ведомството напомнят, че от 8 март т.г. Министерският съвет позволи взаимното осъществяване на задания по увеличаване на защитата на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и Нидерландия. При осъществяване на взаимните задания по защита на въздушното пространство Air Policing българските дежурни изтребители ще се употребяват предпочитано. Мисията е в осъществяване на ограниченията по гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО и ще се извършва по проектите и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна защита NATINAMDS. 

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна групова отбранителна задача. Нейното предопределение е да подсигурява целостта и сигурността на въздушното пространство на съдружниците от Алианса. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР