Военнотранспортни самолети Спартан С27 от Военновъздушните сили (ВВС) на България,

...
Военнотранспортни самолети Спартан С27 от Военновъздушните сили (ВВС) на България,
Коментари Харесай

Военни самолети Спартан С27 тренираха в небето над Пловдив

Военнотранспортни самолети " Спартан " С27 от Военновъздушните сили (ВВС) на България, Италия, Литва и Словакия участваха в Международна летателна подготовка ESE 2021 на летище " Пловдив ". Учението се организира от 23 септември до 8 октомври, като част от дилемите се извършват на летище Чешнигирово, летище Безмер и авиационен полигон на Военновъздушни сили " Елена ".

Още фотоси

" Смея да настоявам, че ученето мина сполучливо, за което убеденост ми дават резултатите от предните дни ", сподели за Българска телеграфна агенция полк. Пейо Дончев, началник на летателната подготовка от българска страна.

Той изрази убеденост, че след последната задача ще бъдат връчени документи за сполучливо присъединяване в учението.
 Снимка: Официална страница във Facebook на Военновъздушни сили
" В основата на това обучение е концепцията, създадена от Европейската организация по защита, страните, които имат флот от самолети " Спартан " С27, да могат да изработят общи процедури по техническата употреба и поддръжката на своя флот, което се допуска, че ще докара до ефикасен разход на финансови средства, общо обмисляне на елементи и елементи за поддръжка на флота в оперативна подготвеност ", сподели още полк. Дончев.

По думите му с годините се открива, че е мъчно единствено инженерно-техническия състав и логистиката да организират обучение и последователно огромна част от фокуса за подготовката и провеждането на учението се трансферира върху летателната част и оперативното потребление на самолетите С27.
 Снимка: Официална страница във Facebook на Военновъздушни сили
" Тази година учението се организира под общ сюжет, имайки като декор епидемиологичната конюнктура от COVID-19, като една от главните задания, които упражняваха и отработваха екипажите, бе авиомедицинска евакуация ", добави полковникът.

Тези задания са се отработвали от екипи на Военномедицинска академия - София и от Литва от борда на българския и литовския " Спартан ".

" Способностите, които се стремим да поддържаме и надграждаме в едно такова обучение са свързани с осъществяване на взаимни задания в многонационален формат, като в тази ситуация са се изпълнявали четири задания, добави полк. Дончев. Отработваме взаимно обмисляне и осъществяване на задачата, докладване и разбор на резултатите, като последното се прави от многонационален отбор и на база на резултатите от деня се възнамеряват задачите за идващия ден ", сподели още полк. Пейо Дончев.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Според него това способства екипажите, включени в учението, да могат по общоприет метод да водят своята подготовка и да са уверени, че в границите на два, четири или пет часа в многонационална среда ще могат да се приготвят и да изпълнят задания за транспорт на войски и товари, задания за авиомедицинска евакуация и ще могат съответно да реагират на закани от земята и въздуха, като екипажите вършат това под управлението на органи за проект и ръководство без значение от тяхната народност.

По време на ЕSЕ 2021 военнотранспортните самолети са отработили тактически детайли на полети и са изпълнили такива на дребна височина и превъзмогване на противовъздушната защита на страната.

Изпълнени са били и взаимни полети със самолети Су-25, като основаването на тактическа конюнктура и планирането на летателните задания са били под управлението на италианския тактически инструктор от интернационалния център за подготовка на стимулатор за С27J Spartan в Италия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР