Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура

...
Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Не виждам как ще се извади Военното разузнаване от МО

Военното разузнаване работи извънредно добре и е доста значима конструкция на системата на Министерството на защитата (МО), не виждам по какъв начин може бъде извадено от МО. Това сподели пред публицисти отрасловият министър Тодор Тагарев и уточни, че е в всекидневен контакт с управлението, тъй като войната е доста близо до страната ни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вариантите, които ще потърсят депутатите, би трябвало да обезпечат действие на тази част от разследващите ни структури в полза на защитата, армията и министъра на защитата, без значение кой е, разяснява Тагарев.

Вчера политическите сили в Народното събрание разясниха в коридорите концепцията на Атанас Атанасов („ Продължаваме промяната-Демократична България “) да се обединят в една работа Държавна организация „ Разузнаване “ и „ Военно разузнаване “.

По думите му НАТО е ангажирано със сигурността в Черно море без да участва с военни кораби, само че участва със самолети, разследваща информация.

Нашите служби имат задоволително безапелационна информация, с цел да изискат това експулсиране, съобщи Тагарев по отношение на решението България да експулсира предстоятеля на Руската православна черква в София и двама беларуски свещеници, като ги упрекна, че служат на геополитическите ползи на Москва.

Изключено е Полша да спре военната помощ за Украйна. Полша е от съдружниците в НАТО и Европейски Съюз, които най-добре схващат какво е да бъдеш обект на съветска експанзия, дружно с балтийските страни, сподели министърът във връзка изказване на полския министър председател Матеуш Моравецки, че Полша няма да доставя повече оръжия на Украйна. Полският президент Анджей Дуда увери през вчерашния ден, че казаното от Моравецки е било изтълкувано неправилно.

Министърът на защитата Тодор Тагарев откри през днешния ден във Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) " Георги Бенковски " в Долна Митрополия първото лицензирано хеликоптерно летище за образование и оперативна база за незабавна здравна помощ по въздуха (Helicopter Emergency Medical Service - HEMS).

Летището ще се употребява за образование на курсанти за потребностите на Военновъздушните сили (ВВС), Военноморските сили (ВМС) и Министерство на вътрешните работи. То бе осветено от свещеници от плевенски храмове. Като част от празничната гала осем курсанти от специализация " Летец-пилот ", трети курс, получиха бриветите си за приключен първи авиационен стаж през 2023 година

Преди началото на церемонията на хеликоптерното летище кацнаха вертолет Bell-206 от 24-а Авиационна база - Крумово, вертолет AS 565MB PANTHER от Морска вертолетна Авиобаза " Чайка " и вертолет AGUSTA от структурата на Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция " Гранична полиция ". С вертолет PANTHER бе направена проява на превозване на потърпевш.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР