Военното контраразузнаване към Украинската служба за сигурност (УСС) разобличи схема

...
Военното контраразузнаване към Украинската служба за сигурност (УСС) разобличи схема
Коментари Харесай

Украйна арестува счетоводител, присвоил близо 200 000 евро от заплати за морската пехота

Военното контраразузнаване към Украинската работа за сигурност (УСС) разобличи скица за източване на бюджетни средства в един от батальоните на морската пехота към Въоръжените сили на Украйна, съобщи украинската организация УНИАН.

Незаконната активност е била проведена от касиер-счетоводител от финансово-икономическия отдел на военната част. По данни от следствието той начислявал заплати и награди на свои познати, които не влизат в състава на батальона и изобщо не са зачислени на работа към Въоръжените сили на Украйна.

" За реализирането на схемата (счетоводителят) вписвал погрешна информация във ведомостите и описите по счетоводната стратегия, като злонамерено е употребявал достъп до системата, който без съображение му бил възложен от началника на финансово-икономическия отдел на батальона ", осведомят от УСС.



Счетоводителят
подавал фалшифицираните сведения за заплатите и наградите на войсковата част към регионалното поделение на министерството на финансите на Украйна. Установено е, че с помощта на схемата той придобил автомобил от висок клас. Като цяло чиновникът присвоил 10 милиона гривни (приблизително 200 000 евро - бел. ред.) бюджетни пари. По време на обиска, осъществен на работното му място и в жилището му, са открити безценен автомобил, скъпи аксесоари и битова техника, за които употребявал присвоените пари.

Засечени са и 2,5 милиона присвоени гривни в кредитни карти у негови познати, на които чиновникът отпуснал заеми. Освен това при обиска е открита бойна граната РГО, която е дадена за проучване.

Срещу счетоводителя е повдигнато обвиняване по член 4, алинея 191 от Наказателния кодекс на Украйна – " заграбване на пари и имущество или придобиването им посредством корист със служебно състояние ". Заплашват го до осем години затвор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР