Военнослужещите мъже ще имат право да излизат в отпуск за

...
Военнослужещите мъже ще имат право да излизат в отпуск за
Коментари Харесай

Мъжете военнослужещи ще могат да излизат в отпуск "по бащинство"

Военнослужещите мъже ще имат право да излизат в отпуск за развъждане на дете, реши Народното събрание, който одобри на първо и на второ четене през днешния ден промени в Закона за защитата и въоръжените сили, импортирани от Министерския съвет.

Изменението се постанова поради условията на европейска инструкция. Според настоящия закон единствено дами ще могат да употребяват цялостния размер права, произлизащи от трудовото законодателство, до момента в който мъжете могат да употребяват единствено някои типове отпуск и то при гибел, тежко заболяване на майката или когато сами се грижат за детето, се показва в претекстовете.

Депутатите одобриха на първо четене и други промени в закона за защитата, импортирани от депутати от ГЕРБ. Част от тях са свързани с фигурата на непрекъснатия секретар на защитата. Предлага се за непрекъснат секретар да се назначава държавен чиновник, който има професионален опит не по-малко от осем години и четвърти старши сан като държавен чиновник. Той би трябвало да е изпълнявал управителна служба в държавната администрация не по-малко от три години, от които не по-малко от една година в МО.

Предвижда се също Министерският съвет да преглежда предложенията за почитане на офицери с висши офицерски звания след чуването им в парламентарната комисия по защита.

Използвани са материали на Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР